Terug naar Nieuwsoverzicht

Thijmen Batens in Jacques Léglise Trophy

4 augustus 2022

Thijmen Batens is geselecteerd voor het team van continentaal Europa dat deze maand om de Jacques Léglise Trophy strijdt tegen een team van Groot-Brittannië en Ierland.

In de strijd om de Jacques Léglise Trophy spelen de beste jongens (18 jaar en jonger) van continentaal Europa tegen de beste junioren van Great Britain & Ireland. Het kampioenschap wordt dit jaar gehouden op 26 en 27 augustus op Blairgowrie Golf Club in Schotland.

Thijmen Batens is een van de acht talenten die nu al geselecteerd zijn voor Team Continent (de naam van de negende speler wordt later bekendgemaakt.) Dat heeft hij te danken aan een reeks goede prestaties. Batens, lid van de Koninklijke Haagsche en een speler van Jong Oranje, liet dit jaar van zich horen in het ELTK voor Boys. In de 36-holes kwalificatie eindigde hij op de eerste plaats met een prachtige score: 67-67 (-10). In Nederland won Batens dit jaar het Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes & Jongens t/m 18 jaar.

Andere spelers in het team van continentaal Europa zijn Marco Florioli (Ita), Oihan Guillamoundeguy (Fra), Tom Haberer (Dui), Carl Siemens (Dui), Jorge Siyuan Hao (Spa), Tim Wiedemeyer (Dui) en William Wistrand (Zwe). Joachim Fourquet uit Frankrijk is captain van het team. De namen van het Brits-Ierse team worden later bekendgemaakt.

De Jacques Léglise Trophy is een jaarlijks kampioenschap dat in 1958 voor het eerst is gespeeld. De laatste en een-na-laatste editie is gewonnen door Team Continent of Europe. In het verleden is het Europese team vertegenwoordigd door onder anderen Viktor Hovland, Sergio Garcia, Jon Rahm, José María Olazábal, Henrik Stenson, Thomas Bjorn, Alex Noren en Rafa Cabrera-Bello. Luke Donald en Justin Rose speelden in het verleden in het team van GB&I.

Onsder de Nederlanders die in het verleden zijn geselecteerd voor het Jacques Léglise Trophy Team zijn Kiet van der Weele, Jerry Ji, Vince van Veen, Robin Kind, Floris de Vries, Tim Sluiter, Wouter de Vries, Daan Slooter. Jeroen Stevens was in 2016, 2017 en 2018 captain van het continentaal Europese team.

De organisatie is in handen van de R&A en de EGA (European Golf Association). Meer informatie is te vinden op de website van de EGA

Jacques Léglise Trophy Team  2022 met Thijmen Batens