Terug naar Nieuwsoverzicht

Dutch Open 2023 opnieuw in mei

9 juli 2022

Het Dutch Open van 2023 wordt opnieuw gespeeld in mei en opnieuw op Bernardus Golf in Cromvoirt.

Het Dutch Open zal in 2023 voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld worden op de baan van Bernardus. De data: 25 tot en met 28 mei 2023. De baan in Cromvoirt kreeg in de afgelopen twee edities lovende woorden van de tourprofessionals en zal wederom een belangrijke reden zijn voor de beste spelers om naar het 103de Dutch Open te komen.

Toernooidirecteur Daan Slooter: “Dit jaar moest iedereen misschien nog even wennen aan de nieuwe datum in het voorjaar, maar het is een groot succes gebleken. Het stelde ons ook in staat om een kwalificatie-evenement voor The Open en voor het US Open te worden. Een waardering voor de kwaliteit en de historie van het Dutch Open. Dat we nu weer terugkomen op Bernardus is geweldig nieuws voor de spelers en het toernooi.”

Het Dutch Open is een van de oudste toernooien van de DP World Tour (de European Tour) en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports. Dit jaar eindigde het Dutch Open in een zinderende play-off tussen Ryan Fox en de uiteindelijke winnaar Victor Perez. Perez werd de vierde Franse winnaar van het oudste internationale kampioenschap van Nederland.

Informatie over NGF-activiteiten zal later volgen en informatie voor vrijwilligers zal in een latere fase verschijnen op de Facebook-pagina Vrijwilligers NGF Golf evenementen. Meer informatie over het kampioenschap: dutchopen2023.nl.