Terug naar Nieuwsoverzicht

Boys redden Nederlandse eer in ELTK

9 juli 2022

De Europese landenkampioenschappen voor amateurs zitten erop. Het jongensteam leverde een sterke prestatie: de Boys werden vijfde.

Het Europees Landen Team Kampioenschap (ELTK), georganiseerd door de de European Golf Association (EGA), werd gespeeld van 5 tot en met 9 juli. 

Boys

Het ELTK voor Boys werd gespeeld op GC St Leon-Rot in Duitsland. Van de vier Nederlandse teams plaatsten alleen de Boys zich in de strokeplay-kwalificatie voor de eerste flight. In de 36-holes kwalificatie eindigde Thijmen Batens op de eerste plaats met een prachtige score: 67-67 (-10).

In de matchplay-fase verloren de Nederlandse Boys van de eerste tegenstander, Engeland, maar daarna werd gewonnen van Frankrijk en Tsjechië met als resultaat een vijfde plaats. Het team (foto boven) bestond naast Thijmen Batens uit Loran Appel, Kayden Chang, Björn Driessen, Ian Groenendijk en Denny Kloeth. Duitsland eindigde op de eerste plaats in het European Boys' Team Championship.

Uitslagen.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Heren

Het Nederlandse herenteam (Jack Ingham, Jerry Ji, Benjamin Reuter, Nevill Ruiter, Lars van der Vight en Kiet van der Weele) speelde op Royal St George's in Engeland. De Heren liepen met een negende plaats in de strokeplay-kwalificatie net de eerste flight mis. In Flight B werd achtereenvolgens gewonnen van IJsland, Estland en Finland. Daarmee eindigde het Nederlandse team op de negende plaats. Het European Amateur Team Championship werd gewonnen door Spanje.

Uitslagen.

Girls

In de strokeplay-kwalificatie op Oddur Golf Club in IJsland eindigde het Nederlandse meisjesteam op de elfde plaats. Dat betekende een strijd in Flight B. Het team met Rosanne Boere, Eva Nijenhuis, Sofie Nooij, Minouche Rooijmans, Fleur van Beek en Lynn van der Sluijs won in de kwartfinale van Portugal en in de halve finale van Finland. In de finale van de tweede flight werd verloren van Ierland en daarmee eindigden de Girls op de tiende plaats. De zege in het European Girls' Team Championship ging naar Frankrijk.

Uitslagen.

Dames

In het ELTK voor Ladies werd Nederland vertegenwoordigd door Anne-Sterre den Dunnen, Lauren Holmey, Mayka Hoogeboom, Hester Sicking, Danique Stokmans en Noa van Beek. In de strokeplay-kwalificatie op Conway Golf Club in Wales werden de dames tiende. In de eerste matchplay-wedstrijd won Oranje van IJsland, maar een dag later was tegenstander Frankrijk sterker en op zaterdag verloren de dames van Oostenrijk. De Nederlandse Dames sloten het ELTK af op de twaalfde plaats. Engeland eindigde op de eerste plaats in het European Ladies' Team Championship.

Uitslagen.

Orsel 2de in Belgian U14

Tegelijk met het ELTK werd op Royal Waterloo het Belgian International U14 Championship gespeeld. In dit kampioenschap werd Youp Orsel gedeeld tweede en Casper Wright gedeeld 4de. In het teamklassement werd Team II van Nederland eerste.

Luxembourg Open

Een ander amateurtoernooi in de week van het ELTK, het Luxembourg International Amateur Open, is gewonnen door Nederlanders: Bob van der Voort en Marieke Ebens. 

Foto onder: het ELTK Boys-team.

ELTK golf Boys Nederland Oranje

Foto onder: het ELTK Girls-team.

2022 ELTK Girls Nederland

Foto onder: het ELTK Dames-team.

eltk 2022 dames nederland

Foto onder: het ELTK Heren-team.

2022 heren eltk nederland