Terug naar Nieuwsoverzicht

Extra ronde '1000 euro voor sportclubs'

14 juni 2022

Sportclub kunnen nogmaals eenmalig 1000 euro aanvragen bij NOC*NSF. Na het succes van de 1e ronde, heeft NOC nogmaals voor 500 aanvragen geld beschikbaar. Indienen van aanvragen kan vanaf donderdag 16 juli 20.00 uur tot vrijdag 17 juli 20.00 uur.

Elke sportclub kan wel een steuntje in de rug gebruiken, aldus NOC*NSF in een bericht over de eenmalige aanvraag voor 1000 euro die sportverenigingen kunnen doen. 

Clubs die 1.000 euro toegekend krijgen, mogen het budget vrij besteden aan verenigingszaken. Een golfclub kan het bedrag bijvoorbeeld besteden aan het opzetten van een Golfstart-cursus, het ontwikkelen van promotiemateriaal of het verduurzamen van de baan of het clubhuis. Zolang het maar past bij de sportieve doelstelling van de golfclub. 

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag klik op dit bericht: nocnsf.nl/1000-euro-voor-de-club.

Naschrift:

NOC*NSF meldde op 9 juni dat het maximaal aantal van duizend aanvragen al was bereikt. Daarom is besloten om nog eens 500 clubs blij te maken met 1000 euro: "Op donderdag 16 juni 20.00 uur heropenen we de inschrijving, tot vrijdag 17 juni 20.00 uur, waarmee alle verenigingen de kans krijgen alsnog een aanvraag in te dienen. Daarbij geldt deze keer niet het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, maar hanteren wij een loting om alle aangemelde verenigingen een gelijke kans te geven op een extra steuntje in de rug." 

NOC*NSF wijst ook op de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor 850 euro stimuleringsbudget voor diversiteit en inclusie. Lees hier meer.