Terug naar Nieuwsoverzicht

Jeugd- en familiegolf – Golfclub Amelisweerd aan het woord

17 mei 2022

Op Amelisweerd nemen jeugdleden een belangrijke plek op de club in. Jeugdgolf wordt door de overige leden ook enorm gestimuleerd en gelukkig maar, want een club zonder jeugdleden heeft geen toekomst.

Simcha Gezelle Meerburg, lid van de jeugdcommissie op Amelisweerd, vertelt er meer over.

Hoe groot is het jeugdgolf op Amelisweerd?
We hebben 54 jeugdleden (t/m 18 jaar). Jeugdleden krijgen jaarlijks 20 lessen. De jongste jeugd (t/m 12 jaar) gaat na de les altijd nog de par-3-baan in om het geleerde in de praktijk te brengen. De oudere jeugd (13 t/m 18 jaar) speelt na afloop van de les standaard negen holes op de grote baan. We vinden dit enorm belangrijk en reserveren er graag starttijden voor.

Naast de lessen organiseren we ook meerdere jeugdwedstrijden per jaar, waaronder het jeugdclubkampioenschap, en overige activiteiten zoals een bezoek aan het Dutch Open.

Waarom vinden jullie jeugdgolf zo belangrijk?
Wij hopen de leukste en meest toegankelijke golfclub in de regio Utrecht te zijn, waar families zich welkom voelen, jong en oud, topspelers en recreatieve golfers. Serieuze aandacht voor jeugdgolf past in deze ambitie.

Jeugdleden zijn in de meeste gevallen van hun ouders afhankelijk om op de golfbaan te komen, daarom proberen we zowel de kinderen als de ouders te faciliteren om ook samen te kunnen spelen. We hebben hier mogelijkheden voor op de par-3-baan en op de grote baan, afhankelijk van het niveau van de spelers. Hoe gaaf is het dat je je vader of moeder gewoon kunt verslaan en dat je samen kunt spelen met je grootouders?

jeugd Amelisweerd

Wat is de leukste familie-activiteit op jullie jaarkalender?
De Domtoren Trofee! Aan dit toernooi kunnen jeugdleden samen met hun vader, moeder, opa, oma of een ander familielid meedoen. Ook als ze niet lid zijn van Amelisweerd. Er is altijd veel chocola (!), we delen mooie prijzen uit en er is uiteraard eeuwige roem te verdienen voor de winnaars.

In de planning van onze jaarkalender zorgen we altijd voor een goede balans in wedstrijden voor verschillende niveaus. Dus zowel golfers die slechts hun baanpermmissie hebben als single handicappers komen aan hun trekken!

Wat is jullie doel voor de toekomst en hoe gaan jullie dit bereiken?
Ons doel voor toekomst is onder andere om nog meer jeugdleden aan te trekken zodat we een gezond ledenbestand hebben met golfers in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast hopen we dat er meer jonge meiden gaan golfen!

Jeugd Amelisweerd