Terug naar Nieuwsoverzicht

Maak de Koningsmatch

10 maart 2022

Op vrijdag 22 april 2022 vinden voor de 10e keer de Koningsspelen plaats. In 2021 deed een recordaantal kinderen mee: 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.400 basisscholen. Met de Koningsmatch van de Koningsspelen komen sportverenigingen en basisscholen op een simpele manier met elkaar in contact om een feestelijke en sportieve dag te organiseren. De NGF ondersteunt dit initiatief door golfclubs aan te moedigen deze kans, met hulp van GOLF RAAK!, met beide handen aan te grijpen.

De Koningsmatch: sportief en feestelijk

Meer dan 50% van alle basisscholen in Nederland heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een clinic van een sportvereniging op deze Koningssportdag. Golfverenigingen die een clinic willen geven, kunnen zich aanmelden via de website van de Koningsspelen. Basisscholen kunnen vervolgens in de database van de Koningsspelen eenvoudig zien welke verenigingen in hun buurt meedoen en met één klik kan de basisschool een ‘match’ maken, bijvoorbeeld met jouw golfclub! Het is vervolgens aan jou en de betreffende school om er samen een geweldige, sportieve dag voor de kinderen van te maken.

Voel je fit

Het thema van de Koningsspelen 2022 is 'Voel je fit', want buitenspelen is gezond. Buiten zijn en buiten sporten en spelen heeft een positief effect op zowel de fysieke als mentale gezondheid van alle mensen, en zeker die van kinderen. Scholen hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve oranjefeest dat de afgelopen 10 jaar is uitgegroeid tot een groots evenement, waar gemiddeld 1,3 miljoen kinderen aan deelnemen. Het thema ‘Voel je fit’ zal onder andere tot uiting komen in het sport- en feestpakket dat de ingeschreven scholen ontvangen en in het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. Zappsport zal speciaal voor de Koningsspelen aandacht schenken aan dit thema.

Doe mee!

Doe ook mee met dit geweldige sportieve initiatief en laat kinderen kennismaken met de golfsport in het algemeen en jouw club in het bijzonder.

Meld jouw golfclub of -baan hier aan voor De Koningsspelen 2022

Heb je vragen of hulp nodig bij de organisatie van de Koningsspelen op jouw club? Aarzel niet om contact op te nemen. We denken graag mee om er voor alle partijen wat moois van te make!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Bron: De Koningsspelen 2022