Terug naar Nieuwsoverzicht

Digitale diensten steeds meer gebruikt

11 maart 2022

De NGF biedt golfers digitaal gemak met de app GOLF.NL (voor onder meer het noteren van scores), GOLFGO (voor het boeken van starttijden), Golfstart (voor het boeken van een beginnerscursus) en Open Golfdagen (voor het boeken van een kennismakingsles). Steeds meer golfers maken gebruik van deze diensten zoals de groeicijfers over het jaar 2021 laten zien.

App GOLF.NL

De app GOLF.NL laat alleen maar stijgende lijnen zien, zowel in het aantal accounts (+29%), toegevoegde vrienden (+45%) en ingevoerde kaarten (+76%). In absolute getallen werden er maar liefst 1.417.579 scorekaarten ingevoerd; ruim 70% daarvan was voor 9-holes-ronden. Er werden ook meer kaarten ingevoerd per spelende golfer, namelijk gemiddeld 8,5, een stijging van 27% ten opzichte van 2020. 

GOLFGO

Het online starttijdenplatform GOLFGO is in de lucht sinds mei 2020 en het aantal boekingen stijgt gestaag. In 2021 is er een aanpassing geweest zodat golfers ook in de app GOLF.NL starttijden kunnen boeken. Het aantal boekingen steeg met 16%.

De NGF biedt golfers, clubs en banen digitaal gemak met de app GOLF.NL en de platforms GOLFGO, Golfstart en Open Golfdagen

Open Golfdag

Voor de beginnende golfers heeft de NGF de platformen Open Golfdagen en Golfstart. Bij Open Golfdagen kunnen geïnteresseerden kijken waar bij hen in de buurt een open golfdag wordt georganiseerd en waar ze een kennismakingsles kunnen boeken. Met 905 deelnemers werd een stijging van 55% gerealiseerd. 13 clubs bieden kennismakingslessen aan via opengolfdag.nl.

Golfstart

Golfstart is een platform waarop je een beginnerscursus kan boeken, 6 lessen voor 99 euro. Bij het aantal deelnemers is een lichte stijging te zien (3%), het aantal cursussen en actieve clubs liep iets terug.

Download de infographic 'Terugblik 2021'.

 

infograhic digitale diensten NGF