Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubs en banen in actie voor Oekraïne

11 april 2022

Door het hele land worden acties opgezet om slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Ook golfclubs en -banen nemen mooie initiatieven. Van het inzamelen van geld via golfwedstrijden tot aan opvang van vluchtelingen.

Rotary Schouwen-Duiveland gaat golfen voor het goede doel

Opvrijdag 27 mei organiseert de club in samenwerking met Golfclub Grevelingenhout een Open Golf Event. Een gedeelte van de opbrengsten gaat naar de actie:"Rotary helpt Oekraïne".

Lees hier meer over de actie

Competitieteams in actie voor GIRO 5125

Poule 57 van de competitie (Heren 50+ 27 holes) heeft besloten dat alle spelers in deze poule bijdragen in een gezamenlijke donatie aan het Rode Kruis ten behoeve van de humanitaire hulp in Oekraïne. Het idee werd geboren bij het eerste diner in het besef van het schrijnende contrast van hoe goed wij het hebben versus de inwoners in het door oorlog geteisterde Oekraïne. Wij hopen dat dit voorbeeld opgevolgd zal worden door andere competitieteams. Het gironummer van het rode kruis voor humanitaire hulp aan de Oekraïne is GIRO 5125. Onderstaand de spelers van poule 57.

Golfclub Veldzijde doneert inschrijfgeld wedstrijden

Op Golfclub Veldzijde verhoogt het bestuur het inschrijfgeld met een gelijk bedrag van clubwedstrijden in de periode van 6 tot en met 20 maart. Het totaal wordt vervolgens verdubbeld, met een maximum van 1.000 euro.

Lees hier meer over de actie

Burggolf Purmerend stelt 80 hotelkamers beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

Burggolf Purmerend stelt 80 hotelkamers beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op het golfcomplex staat een hotel dat in oktober 2021 zijn deuren sloot; tientallen hotelkamers zijn vrij voor tijdelijke opvang.

Lees hier meer over de actie

Golfen voor Oekraïne op de Zaanse Golfclub

De Zaanse Golfclub heeft op 15 maart, in samenwerking met de politie Zaanstad, een vrachtwagen vol goederen naar Lviv gestuurd. Leden konden goederen inleveren op de club of geld doneren waarvan goederen zijn gekocht.

Lees hier meer over de actie

Golfbaan Spaarnwoude doneert opbrengst greenfees

Golfbaan Spaarnwoude heeft alle opbrengsten uit greenfees, verkocht op 13 maart, gedoneerd aan GIRO 555. In totaal is er die dag een prachtig bedrag van € 11.715,- opgehaald.

Lees hier meer over de actie

Golfclub Midden-Brabant verkoopt golfballen voor GIRO 555

Op initiatief van vier fanatieke golfers van Golfvereniging het Caves werden er op verschillende golfbanen, waaronder Midden Brabant, golfballen te koop aangeboden waarbij de opbrengst naar Giro 555 ging. Op de golfballen is de Oekraïense vlag gedrukt met daarboven de tekst: "Ik steun Oekraïne!".

Lees hier meer over de actie

UNICEF Challenge op Golfbaan Delfland

In het weekend van 2 en 3 april organiseert Golfbaan Delfland de UNICEF Challenge voor inwoners van Oekraïne. Voor € 1 per bal kunnen deelnemers een poging wagen om deze in de Big Green Egg te slaan die op de driving range staat. Sla je de bal in de Egg, dan maak je kans op mooie prijzen. De volledige opbrengst komt ten goede aan UNICEF en gaat naar Oekraïne.

Lees hier meer over de actie

Golfclub Heidemeer organiseert benefietwedstrijd

Op 12 maart organiseerde de golfclub uit Heerenveen een benefietwedstrijd. Golfers die meededen werd gevraagd geld te doneren en dat werd gedaan; Ruim € 2.000,- werd er opgehaald.

Lees hier meer over de actie.

Heerenmaandag de Batouwe in actie voor GIRO 555

Golfvereniging de Batouwe heeft de speelvergoedingen van de heerenmaandag van 7 maart overgemaakt naar GIRO 555.

Lees hier meer over de actie

Early Birds actie voor Oekraïne

Op 11 maart hebben de Early Birds in Brunssum op Blauw-Geel gespeeld voor Oekraïne. Voor iedere slag hebben 8 Early Birds € 0,25 gedoneerd. Aan het einde van de ronde stond de teller op 889 slagen, waarna het bedrag op € 224 is afgerond.

Lees hier meer over de actie

Meld je actie aan

Heb jij als golfclub of -baan ook een actie of initiatief om de mensen in Ukraïne te helpen, laat het ons weten door ons te mailen naar communicatie@ngf.nl.