Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF steunt oproep NOC*NSF en IOC

1 maart 2022

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie volgt een oproep van het IOC en NOC*NSF om Russische en Belarussische deelnemers uit te sluiten van deelname aan (inter)nationale sportwedstrijden.

Vanwege de inval van Rusland in Oekraïne hebben het IOC en NOC*NSF alle internationale sportorganisaties opgeroepen om Russische en Belarussische deelnemers vanaf heden uit te sluiten van deelname aan (inter)nationale sportwedstrijden. Deze oproep wordt mede gedaan aan de organisatie van de Paralympische Winterspelen in Beijing en volgt op eerdere besluiten en adviezen van het IOC om geen internationale wedstrijden meer in Rusland of Belarus te organiseren.

NOC*NSF veroordeelt het geweld dat gebruikt wordt bij de inval van Oekraïne en verklaart dat Oekraïne en zijn inwoners alle steun verdienen, ook van de sportwereld. De NGF onderschrijft de veroordeling en geeft gehoor aan de oproep van het IOC en NOC*NSF.

De NGF maakt op dit moment inzichtelijk wat de consequenties zijn voor (inter)nationale golfwedstrijden. Er volgt nader bericht over toernooien waarvoor de uitsluiting van Russische en Belarussische deelnemers gevolgen heeft.