Terug naar Nieuwsoverzicht

Maandelijkse update Open Golfdagen en Golfstart

11 oktober 2022

September is een drukke maand geweest als het gaat om pr-campagnes voor Open Golfdagen en Golfstart. Heb jij dit gemerkt bij jouw golfclub of -baan? Ook voor oktober, november en december staan acties gepland om met name het platform Golfstart te promoten.

Terugblik

  • Er hebben de afgelopen weken 6 advertenties in het AD gestaan. Deze hebben voor meer dan 8.000 unieke websitebezoekers gezorgd. Er zijn 186 Golfstart-lespakketten geboekt. Wat opvalt is dat er meer wordt gezocht maar niet altijd een match wordt gevonden. Een goed voorbeeld hiervan is dat 71 keer in Eindhoven is gezocht en er maar 8 keer is gematcht.
  • Er is 21 keer gebruikgemaakt van een kortingscode. Dat betekent dat de boeker 90% van de prijs betaalt en de NGF 10%. Golfclubs en -banen ontvangen het volledige bedrag.
  • De advertentie voor Open Golfdagen scoorde het beste. In de week van de publicatie zijn er 184 boekingen gemaakt. Dit is vooral te danken aan de laagdrempeligheid van een open golfdag. Het blijft dus belangrijk om jouw cursussen in een logische structuur op te bouwen: stap 1 = kennismakingsles, stap 2 = Golfstart naar baanpermissie, stap 3 = het behalen van je handicap 54.
  • Bezoekers van de Golfstart-website zoeken het meest in Noord-Holland en Zuid-Holland.
  • De micro-influencer-campagne is herhaald in september. Hierbij hebben 219.000 mensen content van de Open Golfdagen gezien.

Vooruitblik

De komende maanden worden golf en met name het Golfstart-platform gepromoot via DPG. Dit houdt in dat er krantenartikelen en online advertenties komen bij onder andere het Algemeen Dagblad, Nu.nl, VT Wonen en Flair.

Deze deal is een kans voor de golfmarkt en voor jouw golfclub of -baan. Hoe profiteer jij hiervan? Zorg ervoor dat jouw golfclub zichtbaar is op het platform. Heb jij de komende tijd geen Golfstart-lespakket gepland staan? Plan dan jouw eerstvolgende lespakket alvast in. Zo zien bezoekers dat jouw golfclub bijvoorbeeld pas in maart van start gaat. Dit geldt natuurlijk ook voor een kennismakingsles op het Open Golfdagen-platform.

Oog voor beginners

We weten dat veel golfclubs momenteel werken met wachtlijsten, golfprofessionals volle lesagenda’s hebben en er vaak andere prioriteiten zijn. Maar het is belangrijk om de beginnende golfer nooit uit het oog te verliezen want er komt een moment dat clubs nieuwe leden hard nodig zullen hebben. En dan kan het zaadje maar beter vast geplant zijn. Bovendien zijn de herfst en winter perfecte momenten om beginnerscursussen aan te bieden; starters zijn er in de lente dan helemaal klaar voor om de baan in te gaan.