Terug naar Nieuwsoverzicht

Finaledag NGF Familietoernooi 2022

21 oktober 2022

De finale van het NGF Familietoernooi is gespeeld! Op een prachtige zonnige dag op de Nunspeetse en met mooie winnaars.

Ook werd het bedrag bekendgemaakt dat door alle deelnemende clubs bijeen gespeeld was: een cheque van 32.000 euro kon overhandigd worden aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De herfst liet zich van zijn beste kant zien op zondag 9 oktober. En op de Veluwse baan Het Rijk van Nunspeet was het helemaal genieten voor de 37 koppels die in de twee categorieën (18 holes bruto en 18 holes netto) meededen aan de finaledag van het NGF Familietoernooi.

Winnaars

Aan het eind van de dag kon Jeroen Stevens, directeur van de NGF, de handen schudden van Jasper en Sander van Raamsdonk van Golfclub Princenbosch. De twee broertjes wonnen met overtuiging de bruto categorie.

In de netto categorie waren het Rik en Lotte Ruts die er met de winst vandoor gingen. Dit sympathieke vader-dochter-koppel van de Noordwijkse won met een nipte voorsprong van 1 punt.

NGF Familietoernooi 2022 uitslag

Bekijk hier het hele eindklassement. De uitslagen zijn ook te vinden in een PDF-document onderaan deze pagina. Gefeliciteerd iedereen! En uiteraard veel dank aan de Nunspeetse voor de gastvrijheid, ongedwongen sfeer en prachtige baan.

Recordbedrag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Voor het vijfde jaar op rij was het Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel van het NGF Familietoernooi. Dankzij dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen met weinig middelen toch lid worden van een sportclub, muziek- of dansschool of een andere club of vereniging. Voor deze kinderen wordt het lesgeld of het lidmaatschap van de vereniging betaald en indien nodig ook bijvoorbeeld de voetbalschoenen of de huur van een instrument.

In totaal zijn er in Nederland ruim 270.000 kinderen voor wie de ouders de lessen of contributie niet kunnen betalen. Lid zijn van een club of vereniging is echter belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Als ze lid zijn van een club, maken ze deel uit van een team, leren ze concentreren, leveren ze een prestatie (zoals een wedstrijd of een voorstelling) en maken ze nieuwe vrienden.

We zijn enorm blij dat we dit jaar een recordbedrag van ruim 32.000 euro hebben opgehaald voor dit belangrijke goede doel. Dank aan alle deelnemende clubs en spelers!

Ook meedoen aan het NGF Familietoernooi?

Een familietoernooi op jouw club staat garant voor lachende gezichten, een bijzondere sfeer en een nog sterkere binding van de leden met de club. Want wat is er nou mooier dan golfen met je zoon of dochter, met je vader of moeder, broer of zus? Of misschien wel met je kleinzoon of -dochter? Alle generaties van een club samen op één dag, dat gebeurt bijna nooit. Dus wat let je, zet in 2023 ook op jouw club het familietoernooi op de kalender!