Terug naar Nieuwsoverzicht

Vijf tips: zo krijg je je Golfstart-cursussen snel vol

4 oktober 2022

Starten met golf kan het hele jaar door, maar zeker ook in het najaar. Iemand die nu begint, is klaar om de baan in te gaan bij het begin van het seizoen in maart. Perfecte timing! Zet dus snel jouw aanbod voor oktober, november en december op Golfstart en krijg ze snel gevuld met hulp van onderstaande tips.

Tip 1: Plan je Golfstart op logische dagen en tijden

Heb jij je Golfstart gepland op dinsdagen om 11.00 uur? Dan kun je er rustig vanuit gaan dat niemand zich hiervoor zal inschrijven. Beter is om te kiezen voor ochtenden in het weekend of doordeweekse avonden. Als je al kiest om je cursussen overdag op doordeweekse dagen te plannen, kies dan voor woensdag of vrijdag, dagen waarop de meeste parttimers vrij zijn.

Tip 2: Werf Golfstart-deelnemers tijdens je Open Golfdagen

Golfstart gaat hand in hand met je kennismakingsclinics (Open Golfdagen). Op deze dagen is het vrij eenvoudig nieuwe golfers enthousiast te krijgen voor een Golfstart-cursus op jouw club. De deelnemers zijn immers al nieuwsgierig naar de sport. Geef ze een Golfstart-flyer, spreek ze actief aan of zet jouw Golfstart-aanbod in een e-mail na afloop van de clinic.

Tip 3: Zorg dat informatie over Golfstart makkelijk te vinden is op je eigen website

Voordat iemand een Golfstart boekt, kijkt hij of zij vaak ook op de website van de betreffende golfclub of -baan. Maak daarom ook jouw website aantrekkelijk en overzichtelijk voor niet-golfers en zorg ervoor dat zij binnen twee klikken zien wat jouw startersaanbod is. Plaats hier ook de link van jouw clubpagina op Golfstart. Bezoekers op je website zullen dan doorklikken naar het Golfstart-platform en alleen jouw aanbod zien.

Tip 4: Denk lokaal

Maak mooie flyers of posters en leg deze neer of hang ze op in winkels, bij fysiotherapeuten of huisartspraktijken in de buurt van de golfbaan. Op hockey- en tennisclubs is er vaak een wand waar aankondigingen gehangen mogen worden van lokale sportevenementen – een poster van Golfstart zou op zo’n plek niet misstaan. Ook is het zeker een idee om een advertentie te plaatsen in het lokale krantje, deze worden in de regel van voor naar achter volledig gelezen!

Tip 5: Gebruik je eigen leden, het zijn je beste ambassadeurs

Ervaring leert dat golfers uitstekende ambassadeurs zijn van de sport in het algemeen en van jouw club of baan in het bijzonder. Informeer je leden over Golfstart op jouw golfclub en vraag ze een vriend, vriendin, familielid of collega hiervoor te enthousiasmeren. Concreet voorbeeld is je Golfstart-cursus op de Facebook-pagina van je club of baan te zetten. Vraag je volgers, veelal je eigen leden, deze post te delen en daarbij iemand te taggen, van wie ze vinden dat hij of zij echt moet beginnen met golf.