Terug naar Nieuwsoverzicht

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

23 september 2022

Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In het Arnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd. NOC*NSF kiest voor het eerst voor een hoofdsponsor omdat dit structureel extra ondersteuning betekent voor de sport in ons land.

Nederlandse Loterij levert als hoofdsponsor van TeamNL een substantiële bijdrage aan het realiseren van de ambitie van NOC*NSF om Nederland in beweging te krijgen en over tien jaar het sportiefste land ter wereld te zijn. Deze ambitie is verwoord in de Sportagenda 2032. Het belang van sporten en sportief bewegen is door de coronacrisis nog duidelijker geworden. De sportdeelname is sterk teruggelopen en herstelt nog onvoldoende. Daarom zet NOC*NSF hoog in: Nederland staat met TeamNL in de top 10 van topsportlanden, 14 miljoen mensen beleven wekelijks plezier aan sport en 12 miljoen mensen sporten en bewegen drie keer per week. Excellerend als topsporter, individueel sportend of in een team, als vrijwilliger of supporter.

André Cats, directeur topsport NOC*NSF: “Dit is een geweldige bijdrage aan de sport in ons land, juist omdat het gaat om een structurele bijdrage voor de komende tien jaar. Dit vergroot de financiële slagkracht van sportbonden en maakt TeamNL nog hechter waardoor de inspirerende en verbindende kracht van topsport toeneemt.”

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF: “Met een partner als Nederlandse Loterij, die al zo lang een directe verbinding heeft met de sport in ons land, kunnen we de komende tien jaar resultaten boeken die een zichtbaar effect gaan hebben op de samenleving. We stellen een duidelijke ambitie die de topsport verbindt met de hele sector, waarbij topsport een belangrijke inspiratiebron is.”

Extra bijdrage

Het tienjarig contract met Nederlandse Loterij staat los van de vaste, wettelijk geregelde jaarlijkse afdracht vanuit de loterijgelden naar de sport in zijn geheel; afgelopen jaar was dat een recordbedrag van ruim 50,4 miljoen euro. De jaarlijkse afdracht van loterijgelden is onmisbaar bij het organiseren van de sport in Nederland. Met deze sponsorovereenkomst voor de komende tien jaar levert Nederlandse Loterij een structurele extra bijdrage aan de Nederlandse sport.

Het is een toekomstbestendige aanvulling op de financiële bijdrage die de NGF jaarlijks al mag ontvangen voor de breedtesport. 

Gordon Machielsen, Directeur Sales, Sponsoring & Events van de NGF vult aan: "Deze samenwerking tussen TEAMNL, Nederlandse Loterij en de NGF is er een die de golfsport gaat verbinden met de andere Nederlandse sportbonden. Het is een toekomstbestendige aanvulling op de financiële bijdrage die de NGF jaarlijks al mag ontvangen voor de breedtesport. Dat deze samenwerking nu wordt doorgetrokken, voor de komende 10 jaar op strategisch en structureel vlak, is echt een mooie en belangrijke basis voor onze topsportambities.

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “TeamNL verbindt Nederland en zorgt voor een nationaal gevoel van trots, met topprestaties op EK’s, WK’s, de Olympische en Paralympische Spelen. TeamNL beweegt daarmee een nieuwe generatie om te gaan sporten. De sport is de oprichter van wat Nederlandse Loterij nu is. Door een tienjarige samenwerking aan te gaan met TeamNL versterken we de hele Nederlandse sport en kunnen we nog meer betekenen voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.”

Arno de Jong, CMO Nederlandse Loterij: “TeamNL is het beste dat ons land 365 dagen per jaar in oranje vertegenwoordigt op internationaal topsport niveau en is daarmee een inspiratie voor iedereen. Nederlandse Loterij is historisch verbonden met de Nederlandse sport. We noemen ons niet voor niets de allergrootste supporter van sport. Die band maken we de komende tien jaar nog beter zichtbaar."

Winactie voor sportclubs - Nerderlandse Loterij 2022

Maak kans op € 1.000 voor jouw sportclub

Nederlandse Loterij is de allergrootste supporter van de sport. Om de sport in Nederland een extra steuntje in de rug te geven heeft zij nu een sportieve actie. De loterij geeft 4 x € 1.000 weg aan een sportclub. Kan jouw kantine wel een opfrisbeurt gebruiken of is er een tekort aan trainingsmateriaal? Doe dan mee met de quiz en maak zelf óók nog eens kans op een lotenpakket t.w.v. € 100.

Naar de quiz - maak kans op € 1.000 voor jouw sportclub

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Ons doel is ervoor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken. NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse olympische en paralympische teams.