Terug naar Nieuwsoverzicht

De Probeer Golf-campagne in april

20 april 2023

Het golfseizoen is deze maand weer echt van start gegaan! Dat betekent dat golfclubs en -banen volop bezig zijn met het werven van nieuwe leden. In april worden er maar liefst 112 kennismakingslessen aangeboden op het Probeer Golf-platform. Zorg ervoor dat jouw aanbod voor de rest van het jaar al vooruit gepland is om te profiteren van landelijke promotie.

DPG-media

Probeer Golf is begin april te zien geweest in een digitale advertentie via DPG-media. Deze advertentie heeft in totaal 318.715 impressies opgeleverd met een click through rate (CTR) van 0,53%. Ter vergelijking: normaal is de CTR ongeveer 0,2%. Bij de volgende websites was Probeer Golf te zien:

  • NU.nl
  • AD.nl
  • De Gelderlander
  • De Stentor
  • Lokale kranten (Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, Tubantia, etc.)
  • BN De Stem
  • Libelle

Pijpers Media

Ook via Pijpers Media draait er een online campagne van Probeer Golf. Deze promotiecampagne is te zien bij Happy in Shape, Marie Claire en Beau Monde. De advertenties over de eerste kennismaking met golf komen terug in online artikelen, op Facebook, Instagram en in nieuwsbrieven. Als klap op de vuurpijl worden twee Golfstart-vouchers verloot onder deze doelgroep. Omdat de campagne nog bezig is, zijn er nog geen cijfers bekend.

Probeer Golf ook voor kinderen

We hebben bovendien een speciale pagina aangemaakt voor kinderen. Via probeergolf.nl/golfvoorkinderen zijn er gratis kennismakingslessen te boeken. Tijdens de Koningspelen (20 en 21 april) en het KLM Open (25 – 28 mei) maken we extra reclame om kinderen van verschillende basisscholen te bereiken. Dit doen we door het uitdelen van onderstaand actiekaartje.

Probeer Golf - kaartje
Heeft jouw golfclub gratis proeflessen voor kinderen? Zet deze via Clubbase online door bij stap 3 de doelgroep ‘kinderen’ aan te vinken. Het aanbod wordt vervolgens automatisch verwerkt op deze pagina.

Landelijke promotie

Vanaf mei start de grote Welcome To The Club-campagne van de NGF. Het Probeer Golf-platform wordt de landingspagina voor niet-golfers. Zorg er dus voor dat jouw golfclub altijd zichtbaar is op Probeer Golf om nieuwe golfers gemakkelijk in aanraking te laten komen met de leukste sport die er is!