Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe mee aan de voedselbankactie

18 december 2023

Help inwoners in jouw regio deel te nemen aan de voedselbankactie van sportbonden. De actie wordt gecoördineerd door NOC*NSF en vindt plaats in april, omdat voedselbanken in die maand moeite hebben om voldoende boodschappen op voorraad te hebben.

Clubs kunnen zelf kiezen hoe en hoe lang zij in april producten inzamelen. Door mee te doen, steun je gezinnen die het keihard nodig hebben. Meld jouw club aan voor 10 februari 2024 via dit formulier.

Hoe werkt het?

Verzamel in april houdbare producten, bijvoorbeeld in je clubhuis of in de sporthal. Als je geen eigen clubhuis hebt, kun je de exploitant van het clubhuis, de lokale supermarkt of buurtclub vragen om samen te werken en ruimte beschikbaar te stellen. De voedselbank in jouw regio haalt de producten op bij jouw club of inzamellocatie.

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je extra informatie, zoals de contactgegevens van jouw lokale voedselbank, organisatietips en communicatiemiddelen om de actie te promoten. Het communicatiepakket bevat een toffe promotievideo, aantrekkelijke visuals, posters, een voorbeeld-nieuwsbericht, voorbeeld-socialmediaberichten en een opgemaakte uitnodigingskaart voor gratis proeftrainingen bij jouw club. Ook delen we meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Laat mensen kennismaken met jouw golfclub

Je hebt de mogelijkheid om ook een uitnodiging achter te laten voor gratis kennismakingslessen bij de ingezamelde producten. Faciliteer kennismakingslessen via bijvoorbeeld Probeer Golf en gebruik dit als extra aanjager. Tevens sluit het Jeugdfonds Sport & Cultuur aan bij deze actie die kan helpen om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij jouw club te kunnen laten sporten door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

Vragen? Laat het weten!

Heb je vragen? Neem contact op via de onderstaande contactgegevens of stuur een e-mail naar voedselbankactie@nocnsf.nl