Terug naar Nieuwsoverzicht

PGA GolfSixes League 2023

7 februari 2023

Net als in 2022 wordt er ook dit jaar een GolfSixes League gespeeld: een Texas Scramble-matchplaywedstrijd voor jongens en meisjes t/m 13 jaar. De organisatie is in handen van PGA Holland in samenwerking met de NGF. Trommel ook jouw jeugdspelers op en doe mee aan dit unieke evenement voor jonge golfers!

Tijdens de GolfSixes worden er zes holes gespeeld, in teams van zes tot negen spelers, jongens en meisjes door elkaar. Er wordt gespeeld in koppels, twee tegen twee. De zes holes worden opgesplitst in drie x twee holes, waardoor er drie kleine wedstrijdjes ontstaan en spelers vaker kans hebben om te winnen.

Afgelopen jaar deden er ruim 150 jeugdgolfers mee in vijf regio’s (Noord-Brabant, Midden-Nederland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Oost). Dit jaar hebben zich daar nog twee regio’s (Zeeland en Rijnmond) bij aangesloten. En er is ruimte voor nog meer teams en regio’s; zie de aanmeldlink onderaan dit artikel.

Van poulefase tot finale

In de poulefase spelen drie tot vijf teams uit dezelfde regio tegen elkaar. Onderling wordt het wedstrijdschema bepaald en op iedere baan wordt één keer een wedstrijd gespeeld. Spelers hebben hun baanpermissie en maximaal handicap 37.

GolfSixes League

In april gaat de GolfSixes League van start in de verschillende regio’s. Aan het eind van het golfseizoen, op 8 oktober, wordt vervolgens de landelijke finale gehouden op Amelisweerd. En het winnende team mag een week later op 15 oktober zelfs de grens over voor de ‘Benelux-finale’ op de Ternesse Golf & Country Club in België.

"Wil Besseling en Zhen Bontan zijn ambassadeur van de GolfSixes league!"

Marcella van der Bom, medewerker Sportparticipatie Jeugd bij de NGF, is zeer enthousiast over de GolfSixes League: “Ik zou alle jeugdcommissies aanraden om met hun jongste startende jeugdteams mee te doen aan de GolfSixes. De kinderen hebben op de eerste plaats heel veel lol, genieten van het samenspel en van de armbandjes die ze kunnen winnen met de korte wedstrijdjes. Maar daarnaast leren ze wedstrijdgolf spelen en ervaren ze hoe het is om op andere banen te spelen. Ook is het erg waardevol dat de jonge golfers zien dat veel meer kinderen golfen en dat ze leeftijdsgenoten van hun eigen golfniveau ontmoeten. En ten slotte leuk om te vermelden: Nederlandse tourspelers Wil Besseling en Zhen Bontan zijn dit jaar ambassadeur geworden van de GolfSixes league!”

Doe mee!

Wil jij het jeugdgolf op jouw club ook een boost geven? Schrijf dan een of meerdere van jouw jeugdteams in voor de GolfSixes.

→ Inschrijven kan tot 1 april 2023 via deze link.
→ Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ian Lamsma van PGA Holland (e-mail: il@pgaholland.nl / mobiel: 06-30920839) of kijk op deze pagina.

GolfSixes League