Terug naar Nieuwsoverzicht

Het gezelligste golftoernooi bij jou op de club

23 november 2023

In 2024 wordt het NGF Familietoernooi voor de tiende keer georganiseerd en het begint een mooie traditie te worden. In het NGF Familietoernooi speel je met een familielid tegen andere familieteams. Alle generaties spelen samen op één dag, dat gebeurt bijna nooit. Daarnaast maken nieuwe golfers kennis met je mooie baan en club.

Het NGF Familietoernooi staat garant voor gezelligheid, verrassingen, een bijzondere sfeer en een sterke binding met je leden. Het toernooi is een mooie kans om familieleden van je leden te laten kennismaken met je club en baan.

Maar wat spelen we dan?

De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is greensome stableford. Beide spelers slaan op elke hole af en het team bepaalt vervolgens met welke bal de hole wordt uitgespeeld. De speler van wie de bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten.

Er wordt gespeeld in twee categorieën, bruto stableford en netto stableford. De spelers moeten in het bezit zijn van een WHS-handicap.

Clubs organiseren zelf de inschrijving voor hun leden. De kosten om deel te nemen bedragen €20 per koppel, dit bedrag geldt voor elke inschrijving op alle deelnemende clubs. Een groot deel van de €20 wordt gedoneerd aan het goede doel.

De grote finale

De finale wordt gehouden op zondag 6 oktober 2024 op de Utrechtse Golfclub De Pan. De beste 24 koppels van elke categorie plaatsen zich voor de finale. Alle clubwedstrijden moeten voor 30 september 2024 worden gespeeld. Direct daarna wordt bekendgemaakt welke koppels uitgenodigd worden. Na de clubwedstrijd worden de winnaars door de NGF geïnformeerd over de verdere gang van zaken.

Voor het goede doel

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen een leuke dag beleven met familieleden maar tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel. Welke organisatie wij komend jaar gaan steunen, wordt in december bekendgemaakt. Activiteiten die extra geld voor het goede doel opleveren worden toegevoegd aan de totale bijdrage van de club.

Aanmeldingen voor 2024

Geef de datum van het NGF Familietoernooi op jouw club zo snel mogelijk aan ons door via deze link!

Twijfel je nog? Bekijk het filmpje hier en zet het familietoernooi ook bij jouw club op de kalender! Accepteer de marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Wat ontvang je van ons?

Om je te helpen een familietoernooi te promoten, ontvang je van ons promotiematerialen zoals:

  • Prijzen voor de winnaars van het NGF Familietoernooi op jullie club.
  • Posters om op de club het toernooi aan te kondigen.
  • Een toolkit met een digitale banner voor op de website of in de nieuwsbrief inclusief teksten en afbeeldingen voor social media.
  • Het stappenplan 'Aan de slag met het familietoernooi'.
  • Diverse giveaways zoals ballen, tees en markers.

Mocht je ondersteuning wensen bij de organisatie, dan kun je contact opnemen met Evelien Heyster.