Terug naar Nieuwsoverzicht

Longest Day Golf Challenge

18 oktober 2023

Zet de ultieme golfuitdaging in jullie jaarplanning voor 2024 en enthousiasmeer jullie leden tot echte golfhelden. Wij dagen je graag uit om mee te doen aan de Longest Day Golf Challenge op 21 juni 2024 of iedere andere dag in de zomer. Jullie leden spelen van zonsopgang tot zonsondergang en halen hiermee geld op voor golfers met een beperking.

De Longest Day Golf is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en Fonds Gehandicaptensport. Golfers spelen 36, 54 of 72 holes op één dag en maken ook nog eens kans op mooie prijzen!

Enthousiast geworden om mee te doen? Meld je dan nu aan via de website van Longest Day Golf.

Hoe werkt het?

Zodra golfclubs of -banen hebben besloten aan deze actie mee te werken, ontvangen ze van Fonds Gehandicaptensport een toolkit om hen op weg te helpen. Deelnemers kunnen zelf een flight samenstellen en zich aanmelden via de club. Nadat de flight dit heeft gedaan, krijgt deze groep een eigen donatiepagina. Deze donatiepagina kunnen zij zelf verspreiden via vrienden, familie en social media om op deze manier zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Waarom de Longest Day Golf Challenge?

Op zo’n 20 verschillende golfclubs en banen in Nederland is er aanbod voor golfers met een verstandelijke of fysieke beperking. Deze doelgroep heeft ondersteuning nodig op het gebied van materiaal, begeleiding of lidmaatschap.

Het Sportfonds Golf geeft golfbanen de gelegenheid om financiële ondersteuning aan te vragen. Het opgehaalde bedrag van de Longest Day Golf komt ten goede aan golfers met een beperking. Zodoende zorgen we er met elkaar voor dat iedereen – met welke beperking dan ook – kan genieten van de golfsport!

Zo zijn er in het verleden vele aanvragen ondersteund om een golfclub op weg te helpen om aanbod op te zetten, hebben er golfevenementen plaatsgevonden en zijn er op meerdere locaties zelfs paragolfers aangeschaft. Waar we super blij mee zijn!

De paragolfer is een elektrische rolstoel die speciaal ontwikkeld is voor de golfsport en bedoeld is voor mensen die geen zelfstandige sta- en loopfunctie meer hebben.

Iedere steun is welkom, omdat golf een zeer toegankelijke sport is voor mensen met een fysieke beperking, dus doe mee!