Terug naar Nieuwsoverzicht

Bedrijven beginnen met Golfstart

28 september 2023

Golf is een zeer geschikte sport die je met zakelijke relaties kunt doen. En dat zien we vaak terug in de aanvragen vanuit bedrijven. Recent zijn twee Nederlandse bedrijven (Nederlandse Loterij en PON) begonnen met het aanbieden van Golfstart aan hun medewerkers. Ook is er dit jaar een pilotsamenwerking gestart met Champ.

Er zijn verschillende redenen om als ondernemer, accountmanager of omwille van je werk te gaan golfen. Mensen die elkaar beter kennen, zijn eerder geneigd om zaken met elkaar te doen. Golf is een sport waarbij je elkaar echt beter kan leren kennen. En daarin zien bedrijven steeds meer kansen.

Het platform Golfstart speelt in op de wensen van deze doelgroep. Daarnaast wordt ook ingespeeld op de trend voor een verbeterd vitaliteitsbeleid op de werkvloer. Hierbij is er meer aandacht voor het mentale en fysieke welzijn van medewerkers. Bedrijven die hier actief mee bezig zijn, hebben budgetten die hun medewerkers vitaler maken.

Samenwerking Champ

Zo is er dit jaar een pilot gestart met Champ. Champ heeft de ambitie om meer mensen vaker te laten bewegen en zet zich daarom in voor de vitaliteit in bedrijven. Medewerkers worden door Champ geactiveerd om hun bewegingstegoed in te zetten bij een breed aanbod in de sport. Sinds dit jaar is ook de golfsport een onderdeel hiervan geworden.

De medewerkers zetten hun sporttegoed in via een voucher op het Golfstart-platform. Voor een golfclub betekent dit dat de aanmeldprocedure hetzelfde loopt als anders. Zij zien alleen een transactie van 0,99 cent terug in Mollie Connect. Dat betekent dat de rest van de voucher (99 euro) wordt uitbetaald door de NGF, zodra de cursus is gestart.

Samenwerking externe partners

Naast Champ zijn er dit jaar ook andere samenwerkingen gestart zoals met PON en de Nederlandse Loterij. Daarbij zijn werknemers begonnen met het afnemen van Probeer Golf-clinics, golf op maat en Golfstarts.

PON is deze maand begonnen met het faciliteren van € 50 korting voor twintig medewerkers op een Golfstart-cursus. En bij de Nederlandse Loterij hebben 120 personeelsleden kennisgemaakt met golf en als vervolg hierop Golfstart afgenomen.

Hoe werkt dit voor golfclubs en -banen?

Golfstart-vouchers worden ingewisseld via het platform. De waarde van een voucher wordt door de NGF uitbetaald zodra de cursus is gestart.

Hoe kun je als golfclub hiervan profiteren? Door ervoor te zorgen dat je altijd zichtbaar bent op het platform. Plan daarom altijd jouw cursussen vooruit. Mocht je de planning voor dit jaar af hebben, zet deze erin en profiteer hiervan.