Terug naar Nieuwsoverzicht

De nieuwe app GOLF.NL; voor iedereen toegankelijk

16 april 2024

De app GOLF.NL is vernieuwd. Voor de bestaande golfer biedt de app een aantal nieuwe functionaliteiten. Daarnaast is de app nu ook toegankelijk voor nieuwe golfers. De app begeleidt nieuwe golfers bij het beginnen met golf.

De app GOLF.NL is een begrip in golfend Nederland. Ruim 380.000 golfers hebben de app op hun telefoon staan en maandelijks gebruiken ruim 130.000 golfers de app één of meerdere keren om hun scorekaart in te voeren, de NGF-pas te checken of de prestaties van hun golfvrienden te volgen.

Op 16 april is de app uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten. Functionaliteiten voor huidige golfers, maar ook voor mensen die de golfsport nog willen ontdekken of net begonnen zijn.

Enquête onder app-gebruikers als vertrekpunt

Om te achterhalen wat gebruikers van de app vinden en vooral wat ze nog missen, is in 2023 een uitgebreide enquête uitgezet die door 5.000 app-gebruikers is ingevuld. Op basis van de enquêteresultaten is een roadmap 2024 tot en met 2026 opgesteld. In deze periode worden nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd.

De app voor iedereen

Vroeger kon je de app pas gebruiken zodra je lid was van een golfclub, maar dit is veranderd. De app is vanaf 16 april 2024 ook toegankelijk voor mensen die nog niet golfen maar geïnformeerd of geïnspireerd willen worden over (beginnen met) golf.

Aan de hand van een zogeheten ‘onboarding’ worden nieuwe of net begonnen golfers begeleid bij hun eerste stappen in golf en worden ze naar banen en clubs in hun buurt geleid. 

Dus ken jij iemand die wil beginnen of net gestart is met golf, wijs hem of haar op de app GOLF.NL (Android en IOS). Beginnen met golf wordt zo nog leuker en gemakkelijker!

App visual

Foto’s toevoegen, favoriete vrienden en het laatste golfnieuws

Uiteraard is de app ook voor bestaande golfers vernieuwd en verbeterd. Zo is de tijdlijn waar je alle resultaten van je vrienden kunt volgen vanaf 16 april op een slimme manier uitgebreid met het laatste nieuws van GOLF.NL.

Verder is het nu mogelijk om foto’s toe te voegen aan een gespeeld golfrondje en kun je de foto’s van vrienden terugzien op je eigen tijdlijn. Het is zelfs mogelijk om mee te doen met de ‘foto van de maand-actie’, waar je maandelijks kans maakt op leuke prijzen én je foto terug te zien is op de kanalen GOLF.NL.

Als laatste nieuwe functionaliteit is het nu mogelijk om in de app je favoriete vrienden te markeren, zodat de app je op de hoogte houdt wanneer zij een rondje hebben gespeeld.

Later dit jaar: starttijd afrekenen en meer inzicht in statistieken

Om het zoeken en vooral boeken van een starttijd in de app GOLF.NL te optimaliseren, wordt er in het najaar een betaal- en beheerfunctie toegevoegd. Vanaf dat moment kun je naast het reserveren van je starttijd ook direct afrekenen, annuleren en flightgenoten bijboeken in de app.

Ook realiseren we in het najaar een uitbreiding van de statistieken die we van jouw golfrondes hebben. Denk aan de gemiddelde score op een par-3, -4 of -5, op welke golfbaan je het beste scoort en je handicapverloop zichtbaar in een mooi grafiekje.

Klik hier om de app te openen en de nieuwe functionaliteiten te bekijken.