Terug naar Nieuwsoverzicht

Nederlandse golftrots Anne van Dam weer terug op het Dutch Ladies Open

10 april 2024

Het Dutch Ladies Open wordt dit jaar gespeeld van 19 tot en met 21 juli op de Hilversumse Golf Club. Met nog 100 dagen te gaan tot het evenement gaat vandaag de ticketverkoop van start.

Trekpleister van het toernooi is Nederlands beste golfster Anne van Dam. Van Dam, vijfvoudig winnares op de Ladies European Tour (LET), is op eigen bodem weer van de partij en hoopt het Dutch Ladies Open voor het eerst op haar naam te schrijven.

Anne van Dam is enthousiast over haar deelname: "Ik kijk er enorm naar uit om weer in Nederland te spelen in het Dutch Ladies Open. Het is altijd bijzonder om voor eigen publiek te spelen en ik hoop dat ik mijn fans kan inspireren."

Danielle Wallet, algemeen directeur van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), benadrukt het belang van het Dutch Ladies Open bij het promoten en ondersteunen van vrouwengolf. "Dit toernooi op de Hilversumsche Golf Club is cruciaal voor het bevorderen van vrouwengolf in Nederland en wereldwijd. We zijn trots dat we als Nederland nadrukkelijk op de jaarlijkse golfkalender staan met het KLM Open en het Dutch Ladies Open. Daarnaast organiseren we in 2026 samen met Bernardus Golf en IMG de Solheim Cup. De NGF vindt het belangrijk om vrouwengolf op de kaart zetten en een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de sport."

Het Dutch Ladies Open is het laatste toernooi op de Ladies European Tour voorafgaand aan de Olympische Spelen. Het olympisch golftoernooi vindt twee weken later plaats, van 7 tot en met 11 augustus, in Parijs. Daarom is de verwachting dat een aantal internationale topspeelsters ter voorbereiding op de Spelen acte de présence geeft in Hilversum.

"Deze editie van het Dutch Ladies Open is voor mij extra speciaal omdat het mijn laatste kans is om te laten zien wat ik kan voordat ik naar de Olympische Spelen ga", zegt Van Dam. "Met dat in het achterhoofd verwacht ik een sterker deelnemersveld dan ooit. Ik ben vastberaden om een topprestatie neer te zetten en het Nederlandse golf op de kaart te zetten. Ik wil graag een inspiratiebron zijn voor jonge talenten die dromen van een topsportcarrière in golf."

Dit jaar heeft de Hilversumsche Golf Club weer de eer om gastvrouw te zijn voor het Dutch Ladies Open, een bijzondere gelegenheid die samenvalt met het 600-jarig bestaan van Hilversum. De golfclub verwelkomt niet alleen de beste golfsters ter wereld, maar het is ook een prachtig decor. De 18-holes baan met bos en heide ligt in het Kievitsdal omringd door mooie natuurgebieden: het Cronebos, Boswachterij de Vuursche en het Maartensdijkse bos van het Utrecht Landschap. De Hilversumsche Golf Club is een baan waar de bosranden een doorkijkluik zijn voor al het moois dat de omgeving te bieden heeft.

Het Dutch Ladies Open van 19 tot en met 21 juli is een hoogtepunt op de Nederlandse golfkalender. Ervaar topgolf van dichtbij! Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website dutchladiesopen.nl