Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe met jouw jeugdleden mee aan de PGA GolfSixes League 2024

12 februari 2024

Het is voor jeugd ontzettend belangrijk om op een leuke manier bezig te zijn met sport waarbij er een wedstrijdelement is en iedereen mee kan doen. Daarom organiseert de PGA Holland de GolfSixes League 2024.

PGA GolfSixes is een internationale jeugdcompetitie voor jongens en meisjes tot en met 13 jaar met minimaal baanpermissie en maximaal handicap 37. Een laagdrempelige competitie, plezier en vriendschap staan centraal. Meedoen is veel belangrijker dan winnen!

Schrijf jouw team in via dit Google Docs-formulier

Opzet van de competitie

Zes kinderen van team A spelen een wedstrijdje van zes (inge)korte holes tegen team B. De spelvorm is Texas Scramble en er worden drie sets van twee holes gespeeld. Na elke twee holes wordt de winnaar van de set bepaald en deze krijgt een armbandje. Bij gelijkspel krijgen beide teams een armbandje. Het team dat na zes holes de meeste armbandjes heeft, wint. Na elke set kan er een speler worden gewisseld, zodat alle spelers (zes à negen per team) een set kunnen spelen. Na afloop zorgt de locatie waar de wedstrijd gehouden wordt voor een tosti of frietjes.

In een onderlinge poule van drie tot vijf teams met clubs die bij elkaar in de regio liggen, bepaal je zelf waar en wanneer je de wedstrijden houdt. Clubs kunnen ook zelf een poule samenstellen met golfclubs en -banen in de omgeving.

GolfSixes internationaal

Deze internationale jeugdcompetitie is opgezet om jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met golf, zodat ze plezier in de sport ervaren en vriendjes en vriendinnetjes maken op de eigen golfclub en clubs in de buurt. Dit verhoogt de kans dat ze langer blijven golfen. In 2023 speelden meer dan 6.000 kinderen uit 16 landen in de PGA GolfSixes League. In Nederland deden er 25 golfclubs mee.

Meer over PGA GolfSixes League 2024

De deelname per team kost € 45. In deze competitie zijn enkele spelregels aangepast, zodat het passend is voor de doelgroep. Er is ook een speciale rol voor ouders en golfprofessionals/golfinstructeurs. Op de website van PGA Holland lees je meer over hoe PGA GolfSixes werkt en op welke manier kinderen op jouw club mee kunnen doen aan deze competitie: klik hier.