Terug naar Nieuwsoverzicht

Steeds populairder; de cursus naar handicap 54

21 mei 2024

Clubs en banen bieden veel verschillende lessen en cursussen aan via Golfstart. Van kennismakingslessen tot het halen van baanpermissie en handicap 54. Waarom is het zo belangrijk voor golfclubs om de cursus naar handicap 54 aan te bieden?

Het halen van een handicap is een grote stap voor beginnende golfers. Dit is tenslotte het moment dat je niet alleen laat zien dat je op een veilige manier de golfbaan in kan, maar ook dat je binnen een x aantal slagen de baan kan spelen.

Uit onderzoeksresultaten van de NGF blijkt dat er door beginnende golfers veel wordt gezocht naar cursussen voor het behalen van handicap 54. Maar we zien ook dat veel golfclubs nog niet de cursus naar handicap 54 aanbieden. En dat terwijl het zo’n belangrijke stap is voor de beginnende golfer.

Een duurzame start

De cursus is ook een belangrijke stap om meer verbinding te krijgen met de golfclub. Veel mensen halen binnen één dag hun handicap 54 of baanpermissie en krijgen daardoor geen geen connectie met een club. Een goede start en integratie in de golfsport is ontzettend belangrijk voor een gezonde golfsport op de korte en lange termijn. De cursus naar handicap 54 geeft beginners die duurzame start in golf.

Waar bestaat de cursus naar handicap 54 uit?

De cursus voor het behalen van handicap 54 bestaat uit minimaal 10 lesuren. Deze lessen worden verspreid over minimaal 6 dagen. In deze lessen haalt een deelnemer niet alleen handicap 54, maar ook baanpermissie en het golfregelexamen. Als een deelnemer dit heeft behaald, gaat hij/zij de baan in en een qualifying scorekaart spelen. Indien een golfer 19 (of meer) stablefordpunten heeft gehaald op 9 holes, krijgt hij/zij handicap 54 (of lager).

Locaties kunnen de cursus naar handicap 54 aanbieden voor € 198 tot € 259 p.p.

Wil je meer weten over het aanbieden van een Golfstart-cursus naar handicap 54? Klik dan hier voor meer informatie.