Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuwe ontwikkelingen starttijdenplatform GOLFGO

27 mei 2024

Het starttijdenplatform GOLFGO krijgt een aantal nieuwe functionaliteiten. Het wordt mogelijk om je greenfee te betalen in de app GOLF.NL. Daarnaast krijgt de golfer volledige controle over zijn/haar gemaakte boeking. Dit moet de gebruiksvriendelijkheid van het platform vergroten.

Enquête onder golfers

Inmiddels zijn er zestig golfbanen en -clubs aangesloten bij GOLFGO. Op jaarbasis worden er zo’n 85.000 reserveringen gemaakt via het platform. Ruim 70.000 van deze reserveringen bestaan uit greenfeespelers. Uit een enquête, gehouden onder niet-gebruikers, blijkt dat 70% het platform zou gaan gebruiken als er meer keus is in golfbanen én als er een betaal- en beheerfunctie toegevoegd gaat worden.

Betaalmodule

Om deze reden hebben de NVG en NGF besloten om het platform verder te ontwikkelen en worden de betaal- en beheermodule naar verwachting einde zomer toegevoegd.
Golfers hebben vanaf dat moment de mogelijkheid om in de app GOLF.NL direct hun greenfee af te rekenen. De betaalmodule gaat ervoor zorgen dat er geen onbetaalde no-shows meer plaatsvinden. Mocht een golfer zijn/haar starttijd willen annuleren, dan kan dat straks ook, met restitutie van de greenfee, mits binnen de annuleringstermijn. Golfclubs en -banen kunnen zelf een annuleringstermijn aangeven van 24 of 48 uur.

Met de betaalmodule kan elke golfbaan of -club GOLFGO op drie verschillende manieren inzetten.

  • Op de manier hoe het platform momenteel fungeert. Alle golfers kunnen een starttijd reserveren op de aangeboden starttijden.
  • Een golfbaan of -club activeert de betaalmodule en maakt het platform exclusief voor greenfeespelers. Spelers rekenen direct hun greenfee af.
  • Een golfbaan of -club laat de keuze aan de golfer om direct af te rekenen. Het is nog steeds voor alle golfers (greenfeespelers en leden) mogelijk om een starttijd te reserveren.

Beheermodule

Met de komst van de betaalmodule krijgen golfers ook de controle over hun reservering. Dat betekent dat een boeking naast geannuleerd ook gewijzigd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een of meerdere spelers bij te boeken of de tijd te wijzigen. De beheermodule gaat zowel de golfer als de golfclub gebruiksgemak opleveren en tijd besparen.

Softwareleveranciers

Vanaf begin juni 2024 is softwareleverancier Teecontrol ook gekoppeld aan GOLFGO. Dit zorgt ervoor dat golfbanen die Teecontrol als teesheet gebruiken ook de mogelijkheid hebben om hun starttijden aan te bieden op het starttijdenplatform GOLFGO.

Meedoen met GOLFGO

Er zijn twee abonnementsvormen voor GOLFGO voor golfbanen en -clubs. Wil je aansluiten of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Julian Milhous via de onderstaande contactgegevens of info@golfgo.nl.