Terug naar Vrijwilligers in golf

Het Dutch Ladies Open

Informatie voor vrijwilligers bij het Dutch Ladies Open powered by GOLF.NL.

De NGF is coördinator van de vrijwilligers die zich inzetten op de grote toernooien in Nederland: het KLM Open en het Dutch Ladies Open. En in 2026 de Solheim Cup. Op deze pagina zullen we relevante informatie plaatsen voor iedereen die zich wil inzetten op het Dutch Ladies Open powered by GOLF.NL.

Het NGF-team bestaat uit Jelle Sprée (Teammanager Evenementen), Liselotte Wouters (Medewerker Evenementen), Christine Saxton (Medewerker Evenementen) en Femke Broest (Eventmanager). Vragen? Stuur een mail aan vrijwilligers@ngf.nl.

Aanmeldlink voor vrijwilligers

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor het Dutch Ladies Open? Stuur een mail aan vrijwilligers@ngf.nl. Later verschijnt op deze pagina een aanmeldformulier. Het toernooi wordt in 2024 gespeeld van 19 tot en met 21 juli.

Vrijwilligersfuncties

Crew Café - In het NGF Crew Café verzamelen alle vrijwilligers zich. Hier kunnen zij koffie drinken, ontbijten, lunchen en borrelen. We hebben vrijwilligers nodig die achter de schermen helpen met het klaarzetten van het ontbijt, de lunch, het aanvullen van drankjes, het netjes houden van het Crew Café, enz. Voor deze functie is geen golfervaring nodig.

Diensthoofd - Verantwoordelijk voor een groot onderdeel van het toernooi en voor de vrijwilligers die het uitvoeren.

Driving range - Op de driving range bereiden de golfprofessionals zich voor op het toernooi. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat:
- er genoeg (schone) ballen klaar staan voor de spelers;
- de ballen worden geraapt;
- de driving range er netjes en opgeruimd uitziet;
- de ballen op het oefengebied geraapt worden en dat het gebied er netjes uitziet.

Ook op de dagen voorafgaand aan het toernooi zijn vrijwilligers nodig. Dan is de driving range heel druk bezocht! Voor deze functie is geen golfervaring nodig. Houd er rekening mee dat tijdens de toernooidagen de driving range één uur voor de eerste startijd opengaat. Dat is dus een vroegertje!

Hostess crew café - Iemand die de baan goed kent en die de vrijwilligers na hun aanmelding naar de juiste positie kan sturen.

Marshal - Op drukke punten de looproutes van de spelers en het publiek goed begeleiden.

Scoring - Bij scoring noteer je de scores van de professionals. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat we hiervoor beschikbaar krijgen doen we live scoring om de drie holes, per hole of per flight. Bij de eerste twee opties sta je vast op een positie, bij de laatste optie zal je 18 holes meelopen met een flight. Voor deze taak is het belangrijk dat je de Engelse taal beheerst omdat je de scores met de spelers moet kunnen controleren. Daarnaast moet je overweg kunnen met een mobiele telefoon en de app van de LET.

Spotter - Bij spotting ben je verantwoordelijk voor de doorstroom van het spel. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat we kunnen vinden voor deze functie sta je op plekken in de baan waar de bal snel kwijt kan raken in hoog gras of water of loop je 18 holes voor een flight uit om de afslagen te volgen en deze te zoeken als ze in het hoge gras zijn geraakt. Dit om de doorstroom en de snelheid van het spel te bevorderen.

Vliegende keep - Vrijwilligers die zich aanmelden als vliegende keep zijn multi-inzetbaar en zullen inspringen waar op dat moment extra hulp nodig is. Je ben aanwezig op de tijden van jouw shift en krijgt dan te horen waar we je inzet kunnen gebruiken.

Facebook-groep

Er bestaat een besloten Facebook-groep pagina met de naam Vrijwilligers NGF Golf evenementen. Deze groep is bedoeld voor vrijwilligers van het KLM Open, het Dutch Ladies Open, de Solheim Cup van 2026 en andere events waar de NGF voor vrijwilligers zorgt. In deze groep kunnen vrijwilligers onderling contact met elkaar maken en bijvoorbeeld hun foto’s delen. De groep is ook een handige plaats om afspraken te maken over carpoolen, slaapplaatsen en andere zaken. 

Publieksinformatie

Op GOLF.NL staat publieksinformatie over het Dutch Ladies Open. Je kunt hier vinden wat er allemaal te doen is los van het kampioenschap, zoals activiteiten voor kinderen van GOLF RAAK! Ook vind je op GOLF.NL informatie over tickets en de baan van de Hilversumsche Golf Club waar het kampioenschap wordt gespeeld.

Locatie en vervoer

Hilversumsche Golf Club, Soestdijkerstraatweg 172, 1213 XJ Hilversum. 

Pendelbussen vanaf bezoekersparkeerplaats
Elk kwartier vertrekt er een pendelbus. Vanaf 07:30 uur tot 20:00 uur. Vrijdag twee bussen, zaterdag en zondag drie bussen.

Via het OV makkelijk te bereiken stations in de omgeving van Hilversum:
- Station Hilversum
- Station Hollandse Rading
- Station Baarn
- Station Hilversum Sportpark

OV-bussen
Lijn 59 en 70 stoppen allebei bij halte Monnikenberg. Vanaf daar is het nog ongeveer 7 minuten lopen (650 meter),
De eerste bus vertrekt vanaf station Hilversum om 6.17 uur (vr); 8.06 uur (za); 10.00 uur (zo).
De laatste bus vertrekt vanaf bushalte Monnikenberg om 23.52 uur (vr-za); 00.24 uur (zo).

Station Hilversum
8 min met buslijn 59/70 + 7 min lopen

Station Hollandse Rading
Gratis park & ride aanwezig, 150 parkeerplekken. Bus: geen optie.

Station Baarn
Gratis park & ride 99 parkeerplaatsen. Aan de overkant van het spoor is nog een parkeerplaats met 150 parkeerplaatsen.
14 min lopen naar de bushalte + 4 min met de bus lijn 70 + 9 min lopen

Station Hilversum Sportpark
3 min met buslijn 70/59 + 7 min lopen.

Vanaf Hilversumsche Golf Club richting stations
Bushalte Monnikenberg: ongeveer 7 minuten lopen naar de Hilversumsche (650 meter).
Vertrek: bus 70 richting Amersfoort Soest, bus 70 richting Hilversum, bus 59 richting Zeist Centrum, bus 59 richting Hilversum.

Vrijwilligers die met auto komen
Vrijwilligers die per auto komen moeten hun auto parkeren op de Soestdijkerstraatweg en vanaf daar naar de ingang van golfbaan lopen.

Vrijwilligers die op de fiets komen
Het is dit jaar de bedoeling dat er zo veel mogelijk vrijwilligers met de fiets/OV-fiets komen. Dit omdat er niet veel parkeergelegenheden zijn op de Hilversumsche. Er is een fietsenstalling beschikbaar waar de fietsen neergezet kunnen worden.

Er staan OV-fietsen op verschillende NS-stations
Station Baarn (45 fietsen) 19 minuten fietsen
Station Hilversum (234 fietsen) 12 minuten fietsen
Station Hilversum sportpark (15 fietsen) 7 minuten fietsen
Station Hollandse Rading (24 fietsen) 17 minuten fietsen

Fietsenstalling fietsen
Op de afbeelding hieronder zie je de fietsenstalling (het oranje vlak), die biedt plek aan 500 fietsen.

Fietsenstalling Big Green Egg Open 2023