Terug naar Webinars & Online trainingen

Online workshop Behoud van nieuwe golfers

Alexander Renders gaat tijdens deze online workshop samen met 20 tot 30 golfclubs en -banen in op het vraagstuk: Hoe behoud je nieuwe golfers voor je club of baan? In de workshop delen twee uiterst succesvolle golfbanen hun werkwijze, wordt een belangrijk NGF-onderzoek behandeld en krijg je hulp bij een eerste aanzet tot je eigen ledenbehoud-programma.

Ondanks de coronasluiting van golfbanen in het voorjaar heeft 2020 voor meer nieuwe golfers gezorgd dan 2019. Een opvallende stijging die kansen voor de toekomst biedt en waar we nu al op moeten inspelen door een goed ledenbehoud-programma samen te stellen. We weten namelijk van cijfers uit het verleden dat we goed zijn in het aantrekken van nieuwe golfers, maar minder goed in het behouden ervan. 

Meld je hier aan voor de workshop op 30 oktober om 16.00 uur

De online workshop 'Behoud van nieuwe golfers' op 30 oktober gaat in op de grootste uitdaging in golf: hoe begeleid je nieuwe golfers in hun vervolgstappen zodat ze niet direct weer afhaken en juist nog jaren actief blijven op jouw club of baan?

Wat gaan we doen tijdens de workshop?

De workshop zal via Zoom plaatsvinden en heeft drie hoofdonderwerpen:

  • Succesvolle voorbeelden van ledenbehoud in de praktijk van de Drentse Golfclub de Gelpenberg (Ellen Kroes) en Golfpark Almkreek (Mandy Boer). Beiden geven uitleg over hun behoud-programma en wat zij gedaan hebben om het een succes te maken.
  • Floris van Imhoff geeft kort uitleg over het NGF-onderzoek onder ruim 14.000 golfers naar productdifferentiatie dat in 2020 heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek heeft een aantal belangrijke feiten opgeleverd als het gaat om de behoefte van (nieuwe) golfers in relatie tot hun lidmaatschap.
  • Input van de workshop-deelnemers wat er gebeurt aan ledenbehoud op hun club of baan en welke activiteiten en producten ze daarvoor gebruiken.

Aanmelden en meer informatie

Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om vragen te stellen via de chat. Afhankelijk van de groepsgrootte bekijken we de mogelijkheid om met elkaar in kleinere groepjes een eerste aanzet te geven om een goed ledenbehoud-programma op te stellen.

Wil je na deze workshop nog meer ondersteuning op het gebied van ledenbehoud, dan kan dat natuurlijk. Alexander zal tijdens de workshop uitleg geven over het ondersteuningstraject vanuit de NGF.

Aanmelden kan door Alexander een mail te sturen via deze link. We adviseren je om met minimaal twee mensen van je club of baan aan de workshop deel te nemen.