Terug naar Webinars & Online trainingen

Online workshop Behoud van nieuwe golfers

Alexander Renders gaat tijdens deze online workshop samen met 25 golfclubs en -banen in op het vraagstuk: Hoe behoud je nieuwe golfers voor je club of baan? In de workshop delen twee uiterst succesvolle golfbanen hun werkwijze, wordt een belangrijk NGF-onderzoek behandeld en krijg je hulp bij een eerste aanzet tot je eigen ledenbehoud-programma.

Ondanks de coronasluiting van golfbanen in het voorjaar heeft 2020 voor meer nieuwe golfers gezorgd dan 2019. Een opvallende stijging die kansen voor de toekomst biedt en waar we nu al op moeten inspelen door een goed ledenbehoud-programma samen te stellen. We weten namelijk van cijfers uit het verleden dat we goed zijn in het aantrekken van nieuwe golfers, maar minder goed in het behouden ervan.  

De online workshop 'Behoud van nieuwe golfers' gaat in op de grootste uitdaging in golf: hoe begeleid je nieuwe golfers in hun vervolgstappen zodat ze niet direct weer afhaken en juist nog jaren actief blijven op jouw club of baan?

Wat wordt er behandeld tijdens de workshop? 

  • Succesvolle voorbeelden van ledenbehoud in de praktijk van de Drentse Golfclub de Gelpenberg (Ellen Kroes) en Golfpark Almkreek (Mandy Boer). Beiden geven uitleg over hun behoud-programma en wat zij gedaan hebben om het een succes te maken.
  • Floris van Imhoff geeft kort uitleg over het NGF-onderzoek onder ruim 14.000 golfers naar productdifferentiatie dat in 2020 heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek heeft een aantal belangrijke feiten opgeleverd als het gaat om de behoefte van (nieuwe) golfers in relatie tot hun lidmaatschap.
  • Input van de workshop-deelnemers wat er gebeurt aan ledenbehoud op hun club of baan en welke activiteiten en producten ze daarvoor gebruiken.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Meer informatie 

Wil je na het zien van deze workshop nog meer ondersteuning op het gebied van ledenbehoud, dan kan dat natuurlijk. Alexander legt tijdens de workshop uitleg over het ondersteuningstraject vanuit de NGF.