Kwalificatiecriteria voor de Olympische Spelen

Op 26 juli 2024 beginnen de Olympische Spelen van Parijs. Voor de golfsport tellen de punten voor de Olympic Golf Ranking (OGR) al vanaf 20 juni 2022 mee.

Kwalificatiecriteria voor Nederlanders

Net als in 2016 en 2020 gelden er voor de olympisch golfkampioenschappen van 2024 internationale kwalificatie-eisen en aanvullende nationale kwalificatie-eisen van NOC*NSF.

Achtergrond: totstandkoming van de kwalificatiedocumenten

De Olympic Golf Ranking-punten om zich volgens IGF-eisen te kwalificeren voor de golfwedstrijden van de Olympische Spelen in 2024 in Parijs kunnen worden verdiend gedurende een periode van twee jaar, die eindigt met de Olympic Golf Ranking (OGR) van maandag 17 juni 2024 voor de heren en maandag 24 juni 2024 voor de dames.

De beste 59 sporters per sexe op de OGR (plus één plek voor een Franse golfer) krijgen een uitnodiging voor deelname van de IGF. De OGR geldt hierbij als ranking die de IGF hanteert om de volgorde te bepalen.

Om voor Nederland te mogen deelnemen aan de Olympische Spelen geldt dat sporters een redelijke kans op een top-8 positie moeten hebben. Dit is beschreven in het NOC NSF Reglement voor Deelname aan de Olympische Spelen Parijs 2024 en geldt voor alle sporten. In 2022 hebben de NGF en NOC*NSF gesprekken gevoerd om te bepalen hoe dit uitgangspunt vertaald kan worden in een Nationale Prestatie-eis.

Keer terug naar de hoofdpagina ngf.nl/topgolf.