Terug naar Over de NGF

De 'gouden kaart'

Informatie over de gouden personal identity card van de NGF: de 'gouden kaart'.

De ‘gouden kaart’ is ontstaan op basis van afspraken tussen de NGF-leden (de golfclubs) om voor bepaalde personen gastvrijheid aan elkaar te verlenen. De afspraak wordt vormgegeven door aan voorzitters en secretarissen van andere clubs geen greenfee te vragen voor het spelen van de baan.

Op de Algemene Ledenvergadering van de NGF van 1 mei 2021 is besproken dat een steeds groter aantal banen in de afgelopen jaren om meerdere redenen heeft gevraagd de gouden personal identity card af te schaffen.

Omdat het afschaffen van deze kaart niet aan het NGF-bestuur maar aan de banen zelf is, kunnen NGF-leden vanaf 2022 aangeven of zij willen blijven meedoen aan het geven van ‘courtesy’ aan voorzitters en secretarissen. Vanzelfsprekend zullen, indien de baan niet deelneemt, de voorzitter en secretaris van de club op deze baan geen ‘gouden kaart’ ontvangen in de app GOLF.NL.

Op onderstaande lijst staan de banen die ‘courtesy’ geven aan voorzitters en secretarissen van de NGF-clubs. Wij willen benadrukken dat de kaart een ‘courtesy card' is en geenszins recht geeft op dagcontributievrij spelen. Van tevoren aankondigen dat men gebruik wenst te maken van de kaart wordt op prijs gesteld. De kaart is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Bekijk hier de lijst van deelnemende banen en clubs.

Deze lijst wordt bij wijzigingen geactualiseerd. Vragen over de lijst? Stuur dan een mail.