Terug naar Publicaties en artikelen

Boek: 'Verhalen uit het Nederlands Golf Archief'

In 2018 is het boek "Verhalen uit het Nederlands Golf Archief" verschenen. Historicus Arnout Janmaat heeft hierin historische golfverhalen verzameld.

Arnout Janmaat (1980) is historicus, archivaris en schrijver, gespecialiseerd in sport- en familiegeschiedenis. Voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie adviseert hij golfclubs op het terrein van erfgoed en archieven.

In Verhalen uit het Nederlands Golf Archief zijn golfhistorische artikelen van zijn hand gebundeld. De opgenomen stukken geven een mooi beeld van de geschiedenis van het spel dat in 1893 voor het eerst door leden uit de 'haute-volée' in georganiseerd verband werd gespeeld.

Voor het schrijven van de artikelen is gebruik gemaakt van informatie uit het Nederlands Golf Archief (golfgeschiedenis.nl). Hierin is een ongekende hoeveelheid historische informatie over de geschiedenis van golf in Nederland verzameld en publiek toegankelijk gemaakt. Onderzoekers, golfers, schrijvers: iedereen kan gebruik maken van de grote variatie aan informatie in het Nederlands Golf Archief. Dit boek is een voorbeeld van de mogelijkheden die dit biedt.

Het 52 pagina's tellende boek is onder meer op bol.com te bestellen. ISBN-nummer voor bestellingen bij boekhandels: 9789402177190. 

Keer terug naar de pagina Onze historie - publicaties en artikelen.