Terug naar Kalender

Online cursus Handicapping op 1 en 8 maart

In maart 2024 houdt de NGF een online cursus Handicapping verdeeld over twee dagdelen: vrijdagmiddag 1 maart en vrijdagmiddag 8 maart.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (aankomende) leden van handicap- en regelcommissies, wedstrijdcommissies en baancommissies. 

Data en plaats

Digitaal (via Zoom) op vrijdag 1 maart van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag 8 maart van 14.00 tot 17.00 uur. 

Waarom deelnemen?

Sinds 1 januari 2024 is het Wereld Handicap Systeem (WHS) op een aantal punten gewijzigd, Hierover zullen wij uitleg geven in de cursus.

Verder is er aandacht voor het realiseren van passende handicaps. Een handicap is voor spelers belangrijk en daarom is het van belang dat de handicapcommissie van je club goed op de hoogte is van de bepalingen van het Wereld Handicap Systeem en de juiste handvatten heeft om handicaps van spelers aan te passen (bijvoorbeeld spelers die door blessures, leeftijd, operaties of andere omstandigheden niet meer in staat zijn om hun handicapniveau te spelen). Ook zijn er op clubs spelers die hun handicap kunstmatig hooghouden (zogenaamde duikboten) en vaak in de prijzen vallen. Verder zijn er spelers die erin slagen hun handicap kunstmatig laag te houden om te kunnen deelnemen aan bepaalde wedstrijden, de NGF-competitie of om toegang te krijgen op banen die een handicapeis stellen. Wij kunnen de handicapcommissie van je club hulpmiddelen aanreiken om hier wat aan te doen.

Wat is de inhoud van de cursus?

In de digitale cursus op 1 en 8 maart 2024 (beide keren van 14:00 tot 17:00 uur) zullen we uitgebreid ingaan op bovengenoemde onderwerpen. Als deelnemer krijg je eenvoudige handvatten aangereikt om de leden van je club aan een passende handicap te helpen. Ook gaan we uitgebreid in op qualifying condities en op welke wijze je in geval van renovatie of onderhoud van je baan toch qualifying condities kunt behouden.

Voorts is er aandacht voor het begeleidingstraject van nieuwe leden van je vereniging van Golfstart naar golfbaanpermissie naar een handicap. Daarnaast wordt gesproken over de samenwerking tussen verschillende commissies (handicap- en regel-, wedstrijdcommissie en baancommissie) bij kwesties zoals qualifying condities, baanmarkeringen, baanonderhoud en wedstrijden.

Deze cursus is al eerder gegeven en werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Enkele reacties: "Ik vond de opzet goed en leerzaam, is best te doen zo digitaal", "Heel nuttig, veel geleerd", "Goede informatieve sessie", "Willen je commissies goed zijn voorbereid op het nieuwe seizoen, dan is deze cursus een must.”

Kortom: dit is een mooie kans om als commissielid goed voorbereid aan de start van het nieuwe seizoen te laten beginnen. Hier moet je bij zijn!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen. Als je alles hebt ingevuld, klik je op verzenden. Let op! Na aanmelding ontvang je vrijwel meteen een automatisch bevestigingsbericht van Google Formulieren. Zie je dit niet meteen verschijnen, kijk dan in de spamfolder van je mail.

Enkele dagen voor de cursus ontvang je de Zoom-link die nodig is om deel te nemen.

Voorbereiding

Om verschillende handicapzaken gemakkelijker te maken vind je op de NGF-website (ngf.nl/whs) een lijst met antwoorden op de meest gestelde vragen. Voor vragen over de cursus mag je gerust contact opnemen met Robert Hage. 

Meer cursussen

Ga voor het complete cursusaanbod naar de NGF-kalender.

Hoe werkt Zoom?

Gebruik een computer, laptop, tablet of smartphone met een camera en microfoon. (Zeker elke moderne laptop, tablet en smartphone heeft een camera en microfoon.)

Bekend met Zoom? Klik enkele minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je per mail van de NGF ontvangt of al ontvangen hebt.

Niet bekend met Zoom? Klik dan zo’n 15 minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je per mail van de NGF ontvangt of al ontvangen hebt. Als je daarop klikt, komt je op een internetpagina van Zoom terecht. Klik hier op ‘Agree and proceed’. Klik vervolgens op ‘Download’ en ‘uitvoeren’. Hierna wordt gevraagd naar je naam (die zal worden weergegeven in de video) en hierna kun je op ‘Join meeting’ klikken. Nadat je op ‘Join meeting’ hebt geklikt, krijg je toegang tot de ‘wachtkamer’ van de Zoom-meeting.

Zodra we beginnen met de bijeenkomst, laten we je ‘binnen’ in de meeting en zie je ons en andere deelnemers op je scherm. Je staat dan automatisch op ‘mute’. Dat betekent dat andere deelnemers jou niet horen en dat de sprekers goed te horen zijn.

In de chatfunctie van Zoom kun je een vraag stellen. Probeer je vraag duidelijk te formuleren zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt.

Aan het einde van de bijeenkomst klik je op ‘Leave meeting’.

Wij gebruiken een zakelijke en veilige versie van Zoom.