Terug naar Nieuwsoverzicht

Groepslessen als basis voor succesvol sportief beleid

13 september 2017

Om golfers meer en/of beter te laten golfen, moet golf weer centraal worden gezet in het sportieve programma van de club.

De drivingrange en oefenfaciliteiten werden steeds minder gebruikt en de par-3-baan raakte overwoekerd. De Peelse Golf zag het aantal leden dat golflessen nam de afgelopen jaren steeds teruglopen. Er moest iets veranderen. Maar waar begin je? En hoe krijg je iedereen mee? De Noord-Limburgse vereniging besloot golf weer centraal te stellen en koos voor groepslessen in plaats van individuele trainingen als basis voor het sportief beleidsprogramma. Met succes: het programma leidde tot een verdubbeling van het aantal aanmeldingen voor de lessen. Veel deelnemers gaven aan dat juist het trainen in een groep voor hen de doorslag gaf. 

De volgende stap zijn de nog-niet-leden

Dit jaar organiseerde De Peelse voor het eerst een zomeravondcompetitie, waaraan tweehonderd leden meededen. Het beste competitieteam legde het uiteindelijk zelfs af tegen een lager geklasseerd team. Het enthousiasme bleek uit het feit dat ruim honderd deelnemers aan deze competitie uit de nieuwe trainingsgroep afkomstig waren. Bovendien is het programma sfeerverhogend binnen de vereniging, het terras zit bij activiteiten tot elf uur ’s avonds vol en de horeca profiteert mee. Nieuwe plannen zijn er ook. De promotie was nu vooral gericht op de bestaande leden. In een volgende fase wil de Peelse ook niet-leden in het programma proberen te krijgen en zo aan marktvergroting te doen. Alles met maar één doel: het leuker en aantrekkelijker maken van oefenen, trainen en lessen!

De NGF organiseert door het jaar heen verschillende sportief beleid-cursussen, kijk in de NGF-kalender voor meer informatie

GolfMarkt 11

Het uitgebreide artikel met een interview van de initiatiefnemers en waar ze tegenaan liepen is te lezen in GolfMarkt nummer 11. Begin oktober valt de nieuwe GolfMarkt bij alle clubs, banen en golfbranche-betrokkenen op de mat.

Pas je interesse aan op het NGF Informatieplein > interesse Golfmarkt