Inhoud caddie

Hoe zet ik een sportief beleid op mijn club op?

Golfclubs en -banen die beter willen inspelen op de sportieve ambities van al hun golfers, kunnen meedoen aan de cursus sportief beleid. De tweedaagse cursus is de afgelopen jaren door ruim 50 clubs en banen succesvol afgerond en heeft voor veel clubs een positieve ledenwerving en -behoud opgeleverd.

Waarom de cursus sportief beleid?

De diversiteit van leden van een golfclub is groot en daarmee ook de behoefte aan sportieve golfactiviteiten. Een beginnende golfer vraagt om andere activiteiten en (training)programma's dan een golfer die al jaren golft. Een senioren golfers heeft een andere sportieve motivatie en behoefte dan een jeugdlid. De cursus sportief beleid geeft inzicht in de samenstelling en de sportieve ambities van uw leden. Vervolgens biedt de cursus handvatten en structuur deze kennis om te zetten in een sportief programma waarmee u al uw golfers tegemoet komt. De focus ligt hierbij op de bewezen succesvolle aanpak van het Golf Sport Business Model. Daarnaast gaan we aan de slag met het borgen van het sportieve beleid binnen de club. Vragen waar de cursus sportief beleid antwoord op geeft:
  • Wat is de sportieve organisatiestructuur op mijn club?
  • Voor wie zijn wij er als club of baan?
  • Hoe communiceer ik het sportieve beleid, de producten en de programma’s?
  • Hoe krijg ik leden mee in het sportieve beleid?
  • Hoe zet ik een commissie Sportief Beleid op en met wie werkt deze samen?

Meer informatie

Voor deze cursus is het essentieel om de golfprofessional van uw club mee te nemen. Hij of zij speelt namelijk een cruciale rol in de uitvoering van het op te zetten sportief beleid. Wij raden het daarnaast aan om de golfbaanmanager en iemand vanuit het bestuur mee te nemen. Zij spelen ook een belangrijke rol om sportief beleid te borgen op de club. 

De kosten van de complete cursus zijn € 65,- p.p. inclusief drankjes en avondeten. Kijk in de NGF agenda voor meerdere data en om aan te melden voor deze cursus.


Factsheet - In zes stappen naar een sportief beleid