Terug naar Nieuwsoverzicht

Alles over de AH Sportactie 2018

19 juni 2018

In september gaan NOC*NSF en Albert Heijn weer starten met de AH Sportactie voor mensen die een (nieuwe) sport willen uitproberen. Een update met de laatste informatie over de actie en hoe je deze optimaal in kunt zetten als golfclub en -baan lees je hier.

Sinds eind juni is het mogelijk om via de site clubprofiel.nl je specifieke golfaanbod in te vullen dat jij als club of baan wilt gaan aanbieden. Klanten van Albert Heijn zoeken, zodra ze een actiecode hebben ontvangen, via ditzelfde systeem op 'golf' in hun woonomgeving om een of meerdere sportmomenten te boeken. Iedere keer dat iemand boodschappen doet bij een van de 900 AH-winkels ontvangt hij/zij een actiecode waarmee twee sportmomenten geboekt kunnen worden. Dit kan twee keer door dezelfde persoon geboekt worden, maar waarschijnlijker is dat iemand een vriend(in) meeneemt. Jij kunt als golfclub of -baan in het systeem van Clubprofiel aangeven hoe vaak een persoon jouw golfaanbod mag boeken. Wij adviseren minimaal drie keer om de kans op conversie daarna het grootst te maken.

De gemiddelde boeker heeft geen tot weinig golfervaring, hou daar rekening mee bij je golfaanbod en je omschrijving

Zorg ervoor dat je profiel gevuld is met de juiste gegevens

  • De juiste contactpersoon met contactgegevens waar mensen terecht kunnen met vragen en die de boekingen ontvangt per mail.
  • Een uitnodigend algemeen stukje over de golfbaan gericht op nieuwe leden.
  • Een sportaanbod voor de periode van 10 weken dat mensen bij je kunnen komen golfen.

Voeg je sportaanbod voor 15 september toe

De NGF heeft, in samenwerking met de NVG en PGA Holland, een voorstel gemaakt om golfclubs en -banen op weg te helpen bij het bedenken van hun sportaanbod. Onderaan deze pagina is de uitwerking daarvan te vinden in een downloadbare pdf. 
Hierbij hebben we gekeken naar de wensen van de doelgroep die, op basis van de pilot van 2016, verwacht gaat worden.

  • Clubs en banen die een of meer sportmomenten per week aanboden met een duidelijke omschrijving van de introductieles of clinic, hadden de meeste boekingen.
  • Er wordt voornamelijk in de avonduren gereserveerd tussen 17.00 - 20.00 uur.
  • De meeste boekingen worden 0 tot 3 dagen van tevoren gedaan.
  • Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag zijn populaire dagen om te boeken.
  • 55% van de deelnemers waren vrouwen onder de 55 jaar.
De meeste boekingen worden 0 tot 3 dagen van tevoren gedaan

Meer informatie, vragen en aanmelden?

Op de site van clubprofiel.nl zijn de meestgestelde vragen en antwoorden te vinden en kan je je nog aanmelden als club of baan als je nog niet meedoet. Hier kun je vanaf september ook zien welke dichtstbijzijnde Albert Heijn-winkel actief meedoet met de sportactie en staan de contactgegevens van de locatiemanager vermeld, mocht je met hem/haar in contact willen komen voor extra lokale promotie.

Voorbeelden sportmomenten