Terug naar Nieuwsoverzicht

Nationaal Golf Congres & Beurs 2019

17 januari 2019

“Swing together” is het overkoepelende thema van het Nationaal Golf Congres & Beurs van 2019. De NVG, PGA Holland en de NGF hebben een actieplan ontwikkeld met als doel het behoud van nieuwe golfers te verhogen.

De instroom van nieuwe golfers is goed, echter de uitstroom is te hoog. Hier ligt een uitgelezen kans voor de golfbranche. Tijdens het congres is de kick-off van het actieplan. Deze loopt als een rode draad door de presentaties en workshops heen. Een greep uit het aantal workshops: 

Vernieuwende aanpak van beginnersgolf

Uit Engeland komt het beste voorbeeld van een totaal nieuwe aanpak van beginnende golfers. Alastair Spink deelt zijn ontdekkingen die leiden tot behoud van nieuwe (dames)spelers. Zijn aanpak sluit naadloos aan op de gezamenlijke visie van de NVG, PGA Holland en de NGF.

Miss Saxton Rules! Help!

De nieuwe golfregels zijn ingegaan. De regels zijn toegankelijker gemaakt en het handicapsysteem zal volgen. (Miss) Christine Saxton zal de wijzigingen op haar geheel eigen wijze toelichten. En ons laten zien hoe wij onze golfers kunnen helpen de nieuwe regels toe te passen.

Van Marshal naar Golfcoach

Heb je net je golfbaanpermissie of handicap 54 gehaald, kom je tijdens je eerste golfronde een Marshal tegen die jou het gevoel geeft dat je niet welkom bent. Janke van der Werf (NGF) laat zien hoe het ook kan. Hoe geef je die belangrijke Marshals toegevoegde waarde in relatie tot de golfer?

De echte waarde van golf!

Heavy-weight Hawkes van The International Golf Federation laat ons zien waar voor golfers de werkelijke waarde van golf zit. Hij is verantwoordelijk voor het Golf & Health program van de R&A en de International Golf Federation.

Download het programma om alle workshops te bekijken.

Golf Congres & Beurs 2019 - Swing Together