Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws maart: Golfvereniging Uithoorn nieuwe club

29 maart 2019

Golfbanen en -clubs in het nieuws: maart 2019. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Nieuwe golfvereniging

Met Golfvereniging Uithoorn heeft Nederland er een nieuwe golfclub bij. De vereniging speelt op Golfcentrum Uithoorn in De Kwakel, een dorp in de gemeente Uithoorn. Het golfcentrum net ten zuiden van Amstelveen bestaat uit een drivingrange en een 9-holes par-3 baan. Op de baan kunnen in de loop van het voorjaar qualifying ronden gespeeld worden. Pal ernaast is een fitnesscentrum met de naam Amstelhof. Meer informatie: golfcentrumuithoorn.nl.

Golfspullenbeurs op open dag

Een goed idee voor andere clubs misschien. Golfclub de Lage Mors organiseert op de open dag van de vereniging ook altijd een golfspullenbeurs waar tweedehands spullen van leden verkocht worden. Leden kunnen een gebruikt golfsetje, kleding of andere spullen inbrengen en via de beurs verkopen aan andere golfers. De verkopers hangen een kaartje met de vraagprijs aan de spullen. Aan het eind van de dag haalt men het geld op dat voor de spullen ontvangen is.

Jeugdtoernooien

Steeds meer clubs organiseren een jeugdtoernooi om jeugdgolf te promoten. Golf & Countryclub Liemeer trap het seizoen jaarlijks af en dit jaar streden 135 jeugdgolfers om de titel. In categorie 1 won Eva Nijenhuis na een play-off tegen Noa van Beek. Bij de jongens won Bart Ebens. Meer informatie over het jeugdtoernooi: golfclubliemeer.nl. Clubs die overwegen om een jeugdtoernooi te organiseren doen er wijs aan goed te kijken naar data die vrij zijn. De jeugdtoernooien worden elk jaar geplaatst op de wedstrijdkalender van de NGF

Heidegolf Ullerberg opent deuren

De verscholen privégolfbaan Heidegolf Ullerberg is vanaf nu toegankelijk voor greenfeespelers. Voorheen kon je alleen op de heidegolfbaan spelen als je als groep reserveerde of (als groep) verbleef in een van de huizen op het landgoed. De eigenaars van Ullerberg, 30 erfgenamen van de familie Waller, hebben besloten om de baan open te stellen voor een maximum van enkele tientallen golfers per dag zodat er geld binnenkomt voor onderhoud van de baan uit 1923.
De greens van de unieke 9-holes baan in Ermelo zijn van gras. De rough is heide, de fairways zijn kort geschoren heide. De heidegolfbaan werkt vanaf dit seizoen ook samen met The Links Valley, de omkeerbare 9-holes baan die op hetzelfde landgoed. De twee banen organiseren samen wedstrijden waarbij deelnemers in de ochtend op de ene baan spelen en in de middag op de andere baan. Lees meer over Ullerberg in een artikel van De Stentor.

Een portret van GC De Hoge Kleij

De Leusder Krant bezocht Golfclub De Hoge Kleij voor een portret van de vereniging. De 18-holes baan wordt gezien als een baan die bij de beste tien van Nederland hoort en het eerste herenteam speelt in de hoofdklasse van de NGF Competitie. “Toch willen wij niet te boek staan als een vereniging die zich alleen focust op het eerste team”, zegt bestuurslid Joost Sträter in het artikel. “Wij zijn er voor iedereen en voor ons is iedereen hetzelfde. Dat zorgt er denk ik ook voor dat mensen hier zo graag komen.”
Lees het artikel op de website leusderkrant.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bomen planten op Boomfeestdag

Enkele golfbanen grijpen de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag aan om bomen te planten op het golfterrein. De Boomfeestdag was dit jaar op 13 maart. De Groningse Golfclub Duurswold nam net als vorig jaar deel aan de Nationale Boomfeestdag. De golfclub werkte hierbij samen met Openbare Basisschool De Springplank uit Siddeburen en Martin Knol Tuinontwerp.
Verspreid over de golfbaan hebben zestig kinderen meer dan 300 bomen geplant. Het betreft uitsluitend bes-dragende bomen zoals lijsterbessen, hazelnoten appelbes, krentenboom en cantoniaster. Deze bomen dragen bij aan een prettig leefgebied voor vogels. Het doel van de golfclub is om vooral de merel aan te trekken, omdat deze vogel op een biologische manier bijdraagt aan de bestrijding van emelten en engerlingen. De leerlingen hebben op de Boomfeestdag ook een workshop biodiversiteit op de golfbaan gevolgd en een masterclass golf.
De Nationale Boomfeestdag wordt in 2020 op woensdag 11 maart gehouden.

Golfclub Heidemeer 25 jaar

Golfclub Heidemeer in Heerenveen bestaat in 2019 25 jaar. De Heerenveense Courant staat stil bij het jubileum en beschrijft hoe de baan door het de wijk het Heidemeer slingert. Dat komt in landen als Amerika vaak voor maar het is in Nederland bijzonder. “De personen die destijds betrokken waren bij de aanleg van de golfbaan hebben in Amerika zelf bekeken hoe dat in zijn werk gaat”, schrijft Jitze Hooghiemstra van de Heerenveense Courant. “Met die kennis is de baan in Heerenveen ook aangelegd.”
Lees het artikel op de website heerenveensecourant.nl.

Cromstrijen viert 30-jarig bestaan

Landgoed Vereniging Golfclub Cromstrijen bestaat 30 jaar. De club beschikt niet alleen over een 18-holes baan maar ook over een 9-holes ‘compact course’ met par-3 en par-4 holes (par 60), voor de ‘startende en afbouwende golfer’ waar men ‘met een beperkte tijdsbesteding optimaal kan genieten van het golfspel’. Het complex van Cromstrijen ligt ten zuiden van Rotterdam, in de Hoeksche Waard aan de oevers van het Hollands Diep. Informatie: golfclubcromstrijen.nl.

Samenwerking Leadingcourses en Personal Touch 4 Golf

Leadingcourses werkt sinds kort samen met Hans Wognum van Personal Touch 4 Golf. Hiermee wil Leadingcourses golfbaanmanagers helpen om op een juiste wijze om te gaan met kritiek van gasten. Wognum is in het verleden zelf baanmanager geweest. Meer weten? Informeer bij hanswognum@personaltouch4golf.nl.

Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: mail chris.veldkamp@ngf.nl.