Terug naar Nieuwsoverzicht

Finaledag NGF Familietoernooi 2019

15 oktober 2019

Op zondag 13 oktober is op Het Rijk van Nunspeet de finale van het NGF Familietoernooi gespeeld. De beste familiekoppels van Nederland streden hier om de eerste prijs in de bruto en netto categorie van het jaarlijkse toernooi.

Inschrijving voor het NGF Familietoernooi staat open voor ieder koppel waarbij sprake is van een familierelatie. Het toernooi is bedoeld voor alle leden van de club - jong en oud, vaardig en minder vaardig - en voor familieleden van de leden die geen lid zijn maar wel golf spelen.

In 2019 hebben 72 clubs een Familietoernooi georganiseerd. Er deden dit jaar in totaal zo’n 2.600 golfers mee aan die toernooien.

De beste familiecombinaties in de toernooien op de clubs (de voorronden) mochten meedoen aan de zevende editie van de nationale finale (de beste 44 in de bruto categorie en de beste 24 in de netto categorie).

  • De finalewinnaars in de bruto categorie: Haarlemmermeersche Golfclub - zoon en vader Hans en Koen van Bijsterveldt
  • Tweede bruto: vader Jolmer en zoon Mats de Haas
  • Derde bruto: vader Hein en zoon Norbert van Linde
  • De winnaars in de netto categorie: Golf- en Countryclub De Tongelreep - vader en dochter Johan en Britt van Rooij
  • Tweede netto: vader Marc en dochter Madelien Voogd
“Het mooie aan golf is dat je het samen met je gezin of familie kunt spelen”, zegt Evelien Heyster, organisator van het Familietoernooi. “Met het NGF Familietoernooi moedigen we familiegolf aan.”

De spelvorm in het Familietoernooi is greensome stableford. De twee spelers in een koppel slaan op elke hole allebei af. Ze bepalen vervolgens samen met welke bal zij de hole uitspelen. De speler van wie de afslag niet wordt gekozen slaat de tweede slag en vervolgens slaan de twee spelers om beurten. 

Goede doel

De verenigingen organiseren de toernooien op de clubs, de NGF organiseert elk jaar de finale. Het inschrijfgeld in de voorronden is € 20 per koppel. De opbrengsten van het Familietoernooi komen dit jaar ten goede van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. In Nederland groeit circa een op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het fonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het NGF Familietoernooi meer. Via het programma GOLF RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en indien noodzakelijk kan men bij het fonds aankloppen voor een bijdrage zodat een drempel wordt weggenomen om lid te worden van een golfclub.

Organiseert jouw club in 2020 (weer) een Familietoernooi? Neem contact op met Evelien Heyster. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

NGF Familietoernooi 2019

Foto boven: van links naar rechts zoon en vader Hans en Koen van Bijsterveldt en vader en dochter Johan en Britt van Rooij.


NGF Familietoernooi 2019

Foto boven: de beste bruto- en netto-koppels.