Terug naar Nieuwsoverzicht

Jeanine van Greunsven NGF Vrijwilliger van het jaar 2019

14 september 2019

Zaterdagmiddag 14 september vond in het NGF Crew Café, tijdens het KLM Open, de uitreiking plaats van de ‘NGF Vrijwilliger van het jaar’. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Jeanine van Greunsven. Zij is één van de vele enthousiaste vrijwilligers van de Nederlandse golfsport. Willem Zelsmann, bestuursvoorzitter van de NGF, heeft de prijs in het bijzijn van alle KLM Open-vrijwilligers uitgereikt.

Topsport-vrijwilliger

Jeanine, zelf een fanatieke golfster met handicap 19, is een trouwe vrijwilliger bij topsportevenementen in binnen- en buitenland waaronder hockey en dus ook, haar favoriete sport, golf, sport. Naast het KLM Open in Nederland is Jeanine ook actief geweest als vrijwilliger voor de ‘Solheim Cup’. Meestal bekleedt ze een rol bij het registreren van de scores van de spelers, haar ervaring en zorgvuldigheid hierin worden met name door de wedstrijdleiding zeer gewaardeerd.
Het enthousiasme voor de golfsport spat ervan af bij Jeanine en dat is ook te lezen in de inspirerende blogs die ze schreef voor GOLF.NL. Hierin had Jeanine het vooral over haar ‘uit de hand gelopen hobby als vrijwilliger’, waarin ze al haar belevenissen tijdens de golftoernooien in geuren en kleuren beschrijft. Selfies van Jeanine met spelers op de tour sieren je beeldscherm als je op Google zoekt op ‘Jeanine van Greunsven’. Zo ook die met huidig KLM Open-speler Sergio Garcia in Dubai

Proactief

Dat Jeanine vrijwilliger van het jaar is komt met name door haar enthousiasme en proactieve inzet. De foto bij dit bericht is daar een mooi voorbeeld van, altijd gefocust. Geen vraag is haar te gek of te veel, niet tijdens de voorbereiding van de toernooien en ook niet tijdens de toernooien zelf. Wie een beroep op Jeanine doet wordt niet teleurgesteld. En als zij zelf de vraag niet kan oppakken zorgt ze er in ieder geval voor dat de zaken geregeld worden. Juist deze vrijwilligers zijn onmisbaar en de NGF hoopt de komende jaren nog volop te kunnen genieten van haar tomeloze inzet!
Zonder vrijwilligers geen KLM Open

NGF coördineert ruim 900 vrijwilligers

Al jaren wordt het KLM Open ondersteund door heel veel vrijwilligers en ook dit jaar tijdens het 100-jarig bestaan van het KLM Open is dat niet anders. Zonder de 932 vrijwilligers zou er geen KLM Open kunnen plaatsvinden en mede daarom zet de NGF, ieder jaar al deze vrijwilligers in het zonnetje met de uitreiking van de 'vrijwilliger van het jaar'.
Naast de uitreiking en coördinatie van de vrijwilligers zorgt de NGF in het gezellige Crew Café iedere dag voor ontbijt, lunch en diner voor de vrijwilligers en worden alle KLM Open-dagen daar gezamenlijk afgesloten met een drankje en muziek.

(fotografie: Sandra Lopulalan)