Terug naar Nieuwsoverzicht

Golffeest tijdens jubileum KLM Open

15 september 2019

Duizenden bezoekers werden welkom geheten op golfbaan The International tijdens het 100ste KLM Open, vlak onder de rook van Amsterdam. Met vrijwilligers, De Golf Academie en het Funpark van GOLF RAAK! was de NGF ook deze editie weer aanwezig.

Het Internationale Golfkampioenschap van Nederland vond 100 edities geleden voor het eerst plaats. Het toernooi is sindsdien uitgegroeid tot het KLM Open waar golfliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Deze jubileumeditie, met de Spaanse winnaar Sergio Garcia, was met recht een golffeest!

906 vrijwilligers onmisbaar voor succes KLM Open

Onder begeleiding van de NGF en de clubcoördinatoren hebben zich, verspreid over negen dagen, 906 vrijwilligers ingezet. Denk hierbij aan marshalling, recording en scoring. Maar er waren ook vrijwilligers actief als chauffeur, caddie en host in het NGF Crew Café waar iedere dag ontbijt, lunch en diner werd geserveerd. Ook de bemanning van leaderboards in de baan, de kleding-uitgifte-balie en de ondersteuning aan de wedstrijdleiding van de European Tour was in handen van de vrijwilligers.

De toekomst is voor de jeugd

In het KLM Open-promodorp ‘The Village’ stond het opblaasbare GOLF RAAK!-funpark. Bijna 1000 kinderen hebben hier vier dagen lang kennis kunnen maken met golf. Op donderdag en vrijdag zijn vijf bassischolen uit Amsterdam en omgeving op het golfpark geweest. Sommigen kinderen hadden al weleens gegolfd, anderen hadden nog nooit golf gespeeld, maar waren blij verrast. Sommige kinderen filosofeerden al over het afslaan in de echte baan, zeker nadat ze onder leiding van een golfprofessional een kijkje in de golfbaan mochten nemen. Een enkeling kreeg een golfbal ‘toegespeeld’ door een van de spelers of hun caddie.
Het Jeugdjournaal was ook aanwezig
In het weekend hebben de NGF-jeugdselectiespelers kinderen mee de baan in genomen voor een rondleiding. De kinderen vroegen de jeugdspelers het hemd van het lijf: hoe hard gaat een bal, hoe hoog komt een bal, hoe vaak moet je oefenen om handicap 0 te krijgen?

Drukte op de afslagmatjes bij De Golf Academie

De Golf Academie werd net zoals voorgaande jaren drukbezocht. In totaal namen 360 mensen plaats op een afslagmatje en kregen 100 mensen een fysieke warming-up of liepen mee met een flight in de baan begeleid door een golfprofessional. Zowel groepslessen als individuele lessen met een Trackman-analyse behoorde tot de opties.

Bijeenkomsten duurzaam, competitie en de toekomst van golf

Ook dit jaar organiseerde de NGF weer verschillende bijeenkomsten voor clubs, banen en andere geïnteresseerden uit de golfbranche. Onderwerpen over het duurzaam beheer van banen (pesticidevrij beheer), recente ontwikkelingen in GEO-certificering en de NGF-competitie werden behandeld. Zondagochtend kwam ruim 140 voorzitters en bestuursleden bij elkaar om over de ontwikkelingen op de golfmarkt te praten. Een van deze ontwikkelingen is het nieuwe boekingsplatform Golfstart voor beginnende golfers.

GOLF.NL als mediapartner van het KLM Open

GOLF.NL bracht, net zoals voorgaande jaren, via de website aan ruim 60.000 volgers verslag uit van het toernooi. Via de social-kanalen produceerde GOLF.NL dagelijks live-verslagen en video’s die een veelvoud aan mensen bereikte. Voor de bezoekers met een account van de app GOLF.NL was er een extra reden om bij het KLM Open te zijn. Door een speciale KLM Open-award te delen via de app maakten ze kans op een flight op de KLM Open-golfbaan van 2020; Bernardus Golf.