Terug naar Nieuwsoverzicht

Steun de golfsport, koop extra editie magazine GOLF.NL

29 april 2020

De Koninklijke Nederlandse Golffederatie is een hulpactie voor golfclubs en -banen gestart. Na de kans daaraan mee te doen door een uniek poloshirt van Footjoy te kopen, is er nu een extra online magazine (70 pagina's!) van GOLF.NL. Voor slechts €1,50 kun je deze speciale editie downloaden en (nog) een steentje aan de actie bijdragen.

De redactie van GOLF.NL heeft een extra (online) editie van het magazine GOLF.NL gemaakt. Voor slechts € 1,50 kun je dit 70 pagina's tellende magazine kopen (en downloaden). In het magazine staan onder meer een interview met NGF-directeur Jeroen Stevens, interviews met baaneigenaren, golfpro's, een verslag van een werkdag in april van een greenkeeper, de column van Gerard Louter, tips voor straks en prachtige foto's van banen, waar je nu nog niet terecht kan, maar hopelijk heel snel weer een rondje kan spelen. De opbrengst van het magazine (€ 1,50 minus € 0,29 transactiekosten (Mollie) + 9% BTW) komt ten goede aan de steunactie voor golfclubs en -banen. Eerder werd dit initiatief al gelanceerd met de polo-actie, de verkoop van een speciaal golfshirt van FootJoy voor € 49,95 inclusief verzendkosten (normale verkoopprijs van deze leuke polo in hoogwaardige kwaliteit is € 69). De hashtag #supportervangolf is op de mouw geborduurd.

De steunactie is inmiddels afgelopen, benieuwd naar de totaalopbrengst? klik hier

Waarom deze actie?

De golfsport heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Golfclubs en -banen zijn sinds 15 maart dicht en mogen pas weer op 11 mei de deuren openen voor alle golfers, onder strikte voorwaarden. Beramingen wijzen uit dat de ‘schade’ tot 6 april al 10 miljoen euro bedroeg en elke maand daarna bij handhaving van sluiting 20 tot 25 miljoen euro zal bedragen. En dat terwijl de maandelijkse uitgaven hetzelfde, zo niet hoger zijn. 

Alle golfers in Nederland hebben er baat bij dat het golfaanbod blijft zoals het nu is en willen uiteraard dat de prijs voor een rondje golf niet noodgedwongen flink wordt opgeschroefd. Daarom willen we als golffederatie de helpende hand bieden door een gezamenlijke actie op te zetten, waarvan de netto-opbrengst naar rato onder de golfclubs en -banen wordt verdeeld. Zodat er hopelijk straks voor de golfers niet al te veel verandert, wanneer deze crisis achter de rug is.