Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfstart, juist in de winter!

3 december 2020

Starten met golf kan het hele jaar door. En eigenlijk is de winter juist een heel geschikte periode om ermee te beginnen. Iemand die nu begint, is klaar om de baan in te gaan bij het begin van het seizoen in maart. Perfecte timing! Zet dus snel jouw aanbod op Golfstart voor december, januari en februari en lees de tips voor winterlessen.

Pak juist in deze tijd de kans om nieuwe leden te werven met Golfstart met beide handen aan. Plan jouw aanbod op Golfstart voor december, januari én februari, want we zien dat de boekingen van golfers nog steeds doorlopen. Vooral de Golfstartlessen die in het weekend plaatsvinden zijn erg in trek!

Hieronder een aantal tips voor Golfstart in de winter.

Warme kleding

Zorg ervoor dat de beginners in warme kleding naar de les komen. Geef de tip om verschillende laagjes aan te doen zodat ze voldoende bewegingsvrijheid houden. Raad het dragen van een dikke jas af.

Warming-up

Zorg voor een goede warming-up. Sowieso goed, maar zeker in de winter wanneer het langer duurt de spieren warm te krijgen. Maak de warming-up niet te intensief, want dan kunnen deelnemers gaan zweten en koelen ze te snel af.

Locatie

Bekijk de weersvoorspelling en richt aan de hand daarvan je les in. Je kunt bijvoorbeeld de leslocatie zo bepalen dat de deelnemers niet vol in de wind of regen staan. Of plaats verschillende stations en laat de deelnemers van het ene naar het andere station lopen. Zo staan de deelnemers niet te veel stil.

Warme chocolademelk

Een aardige geste is om je deelnemers na de les een kop warme chocolademelk to go (of thee of koffie) aan te bieden. Zo kunnen de deelnemers zich opwarmen met een lekker drankje en het onderstreept meteen de gastvrijheid en klantvriendelijkheid van de club en/of baan.