Terug naar Nieuwsoverzicht

R&A-enquête voor regelcommissies

3 februari 2020

De R&A verzoekt golfclubs om feedback te geven over veranderingen op de baan als gevolg van de nieuwe golfregels. Bij voorkeur vult één lid van de regelcommissie de enquête van de R&A in.

Enquête voor clubs

De enquête voor clubs bevat een aantal vragen over veranderingen op de golfbaan als gevolg van de invoering van de nieuwe regels per 1 januari 2019. Bijvoorbeeld over deze onderwerpen:

  • Heeft de club de plaatselijke regels aangepast bij de invoering van de nieuwe regels?
  • Zijn penalty areas (hindernissen) aangepast bij de invoering van de nieuwe regels?
  • Heeft de club de plaatselijke regel ingevoerd die ervoor zorgt dat een speler bij een verloren bal of een out-of-bounds ligging niet terug hoeft naar de plaats waar vandaan geslagen is?
  • Is de snelheid van ronden toegenomen sinds de invoering van de nieuwe regels?
  • Is de schade rondom de hole toegenomen sinds het toegestaan is om te putten vanaf de green met de vlaggenstok in de hole?

Het geniet de voorkeur van de R&A dat de vragenlijst per club door één persoon ingevuld wordt. Gezien de aard van de vragen is dat bij voorkeur een lid van de regelcommissie. 

Klik hier om de survey voor clubs in te vullen. De enquête kan ingevuld worden tot 14 februari 2020.

Enquête voor spelers

De R&A heeft ook een enquête voor golfers opgesteld. Die gaat niet over wat men van de nieuwe regels vindt maar hoe men de nieuwe regelmaterialen beoordeelt. Wat vindt men van de manier waarop de nieuwe regels uitgelegd en geïllustreerd worden in publicaties (print/online) en in de regel-app van de regelinstanties R&A en USGA?

Golfers - inclusief de leden van allerlei commissies op golfclubs - kunnen de vragenlijst voor spelers hier invullen. Ook deze enquête kan ingevuld worden tot 14 februari 2020.

Wijs golfers op de enquête voor spelers

Golfclubs worden aangemoedigd om de vragenlijst voor golfers onder hun leden te verspreiden: op de website, in nieuwsbrieven en via social media. Op die manier komen er zo veel mogelijk reacties binnen. (Dit is de link die clubs onder golfers kunnen gebruiken: www.surveymonkey.co.uk/r/GolferRulesFeedback.) De R&A zal de feedback van golfers ter harte nemen bij het maken van toekomstige publicaties over de golfregels.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.