Terug naar Nieuwsoverzicht

Alles over de AH Sportactie 2020

28 augustus 2020

In september en oktober organiseren NOC*NSF en Albert Heijn weer de AH Sportactie, bedoeld voor mensen die een (nieuwe) sport willen uitproberen. Uiteraard doen wij als golfsport ook weer mee vanwege de successen van de afgelopen jaren.

Wat is de AH Sportactie?

Albert Heijn gaat in de periode van 14 t/m 27 september 2020 promotie doen voor de AH Sportactie, die is bedoeld om klanten met nieuwe sporten in aanraking te laten komen. Zo kun mensen heel makkelijk en zonder verplichting en hoge kosten kennismaken met een sport die ze leuk lijkt, maar nog niet eerder hebben gedaan. Anders dan de vorige keer vindt deze promotie veel meer online plaats en wordt er niet meer met fysieke zegels gewerkt, maar gaat alles via de AH app. Bij het boodschappen doen ontvangt iedereen in de AH-app sportvouchers die tussen 14 september en 25 oktober kunnen worden ingewisseld voor een sportactiviteit, zoals golf. Wanneer iemand een boeking heeft gedaan bij jouw proefles of kennismakingsclinic, ontvang jij daar automatisch een mailtje met alle benodigde gegevens van. Daarnaast kan je in Clubbase altijd al je aanmeldingen terugvinden.

Maak kans op een gratis fotoshoot tijdens de clinic of proefles.

Voeg je proeflessen of golfclinic nu toe 

Je kunt je als club of baan eenvoudig aanmelden voor deze actie, het is belangrijk dat jouw golfaanbod nu op het platform Clubbase (vroeger Clubprofiel) wordt ingevoerd! De meeste golfclubs en -banen hebben al een account dankzij hun deelname aan Golfstart, Open Golfdagen of de vorige AH Sportactie. De eerste boekingen zijn al binnen. Als jij nu namens jouw club golfaanbod plaatst op Clubbase, maakt jouw club kans op een bezoek van een professionele fotograaf die gratis een fotoshoot van de deelnemers op de club komt maken. We verloten onder de deelnemende clubs drie gratis fotoshoots. De foto's van de clinic of proefles zijn rechtenvrij en kunnen door jouw club of baan voor promotiedoeleinden worden gebruikt.

Albert Heijn doet veel promotie voor de Sportactie, onder andere met Rico Verhoeven en Celeste Plak die golf gaan uitproberen. 

Promotiemateriaal

Uiteraard is er ook weer promotiemateriaal beschikbaar van de AH Sportactie, zoals een persbericht en verschillende visuals die je kunt aanpassen naar je eigen stijl, zodat je zelf je clinics en proeflessen kunt promoten onder je leden. Het promotiemateriaal dat je vindt op Clubbase, mag je nu live zetten. Op de website www.proefdesport.nl kun je jouw aanbod live zien. Op deze website en via de app van (Albert Heijn) kunnen deelnemers aan de Sportactie (de klanten van Albert Heijn) hun golfactiviteiten boeken.

Tips en weetjes van de vorige AH Sportactie

  • Clubs en banen met meerdere golfaanbodmomenten per week hadden de meeste boekingen.
  • Plaats een leuke foto van beginnende golfers bij jouw golfaanbod. 
  • De meeste boekingen worden tot 3 dagen van tevoren gedaan.
  • Er wordt voornamelijk in de avonduren gezocht op golf (tussen 17.00 - 20.00 uur).
  • Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag zijn populaire dagen om te boeken.
  • Het merendeel van de boekers dat een 'kennismaking met golf' had geboekt, was jonger dan 55 jaar.
  • Zorg voor na de AH Sportactie altijd voor een vervolgaanbod, zoals een Golfstart.

Meer informatie, vragen en aanmelden?

Klik hier om naar de clubactie in Clubbase te gaan en je aan te melden. Doe dat liefst zo snel mogelijk en profiteer nog van de sportactie. Dan mis je niks aan informatie en ontvang je filmpjes en tips om jouw golfaanbod volgeboekt te krijgen.