Terug naar Nieuwsoverzicht

NGF Familietoernooi en 'de hoge hoed'

11 september 2020

Ondanks de coronamaatregelen wordt er op 25 clubs een NGF Familietoernooi georganiseerd. Sinds half juni is de draad opgepakt en wordt in gezellige clubsferen gespeeld om de familie-eer en het spekken van de clubkas. De club maakt ook nog kans op prijzen uit 'de hoge hoed'.

25 Deelnemende clubs

Sinds half juni zijn er tot nu toe 25 toernooien bij de NGF gemeld voor deelname. Tot en met eind september wordt er nog gespeeld om de familie-eer hoog te houden binnen de club. "Het is goed om te zien dat deze clubs ondanks de beperkingen rondom het coronavirus toch de familieactiviteiten hebben georganiseerd. We zien dat clubs de maandbeker en ouder-kind wedstrijden 'omdopen' tot familietoernooi zodat dit bijdraagt aan de clubkas en de kansen op mooie prijzen voor de club." Aldus de organisatie: Evelien Heyster en Twan Boerdonk.
Meer deelnemers per club dan voorgaande jaren
Er wordt gegolft voor een bijdrage aan de eigen clubkas. Daarnaast komt er per 10 deelnemers één lootje in de hoge hoed waarmee kans wordt vergroot op mooie prijzen voor de club. "Drie clubs hebben nu 100 deelnemers gemeld en de Noordwijkse Golfclub meldde zelfs 120 deelnemers, zo zie je maar, golf is bij uitstek geschikt om ondanks de beperkingen te blijven spelen."

Organiseert jouw club ook een familietoernooi, in welke vorm dan ook? Zorg er dan voor dat deze ook bij de NGF bekend wordt. Neem contact op via onderstaande gegevens, of meld het toernooi aan via deze pagina.

De aanpak van de NGF

Vanwege de financiële crisis die de coronapandemie met zich meebrengen, heeft de NGF ervoor gekozen om de clubs extra te ondersteunen en minder kosten te maken. Wil je meer weten over de aanpak van het NGF Familietoernooi? Lees hier alle informatie voor de toernooiorganisaties en clubs.

Vanwege het belang van het NGF Familietoernooi en de mogelijkheden die dit mooie, traditionele toernooi juist in deze tijd kan brengen, is de NGF blij met deze oplossing, zodat iedere speler een steentje kan bijdragen aan een spoedig herstel van de golfmarkt. Bovenal staat de familieprestatie en plezier bovenaan.