Terug naar Nieuwsoverzicht

De Batouwe: Golfstart Golfclub van de maand

8 april 2021

Golfcentrum De Batouwe in Zoelen is uitgekozen tot de beste Golfstart golfclub van de maand maart. Zij zijn hiermee de eerste golfclub die de virtuele beker in ontvangst mag nemen. Van harte gefeliciteerd! In totaal heeft De Batouwe al 18 lespakketten geplaatst op het Golfstart-platform, wat heeft geresulteerd in 103 boekingen. Ook werden er op tijd lespakketten bijgezet, die eveneens snel weer volliepen.
We stelden een paar vragen aan Daniëlle Meijer, coördinator Golfstart van Golfcentrum De Batouwe.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?

"We zijn blij met het initiatief van de NGF om landelijke bekendheid te geven aan beginnen met golf. Het platform werkt goed en het is goed georganiseerd. Klik op de info, betaal en doe mee. Makkelijker kan het eigenlijk niet!"

Wat doen jullie aan lokale promotie?

"We berichten over Golfstart op onze socialemediakanalen, website, en in onze nieuwsbrief. Ook flyeren we, en plaatsen we advertenties in lokale (online) kranten."

"We leggen de nadruk op ‘samen’ en ‘gezellig'."

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?

"We plannen meerdere Golfstart-lespakketten vooruit. Bij ons zijn dat 4 lessen van 1,5 uur. Als deelnemers op ‘info’ klikken, vinden ze een uitgebreide omschrijving van het lespakket. In de tekst leggen we de nadruk op ‘samen’ en ‘gezellig'."

Wat heeft dit jullie opgeleverd?

"De lessen zijn op dit moment nog in volle gang, maar de cursisten worden door ons ‘aan de hand’ meegenomen gedurende de gehele lesperiode. Vóórdat de laatste les plaatsvindt informeren we de cursisten over het vervolgtraject. We zorgen onder andere voor begeleiders die met hen de rondes door de baan lopen en plannen alvast vervolgcursussen, waar men zich direct voor kan aanmelden."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?

"Bij ons dragen pro’s en medewerkers hun enthousiasme voor de sport echt over op de Golfstart-deelnemers. Het is gewoon altijd supergezellig op De Batouwe, een sociale ontmoetingsplek. Als mensen dat voelen als ze voor de 1e keer bij ons binnenlopen, dan gaat de rest vanzelf."

Heb je nog een leuk verhaal of anekdote over een deelnemer?

"We krijgen regelmatig de feedback dat op De Batouwe een ongedwongen sfeer heerst. De drempel om te beginnen met golf proberen we zo laag mogelijk te houden en dat heeft kennelijk zijn uitwerking. We vinden het belangrijk dat nieuwe golfers zich snel op hun gemak voelen!"

Golfstart Golfclub van de maand maart 2021: de Batouwe

Verdient jouw golfclub ook de Golfstart Wisselbeker?

Plan dan jouw Golfstart-lespakketten vooruit en profiteer van de landelijke promotiecampagne. Zorg voor een goede promotie én een goed vervolgaanbod en wie weet kiezen wij jouw golfclub voor de volgende maand.