Terug naar Nieuwsoverzicht

Grote kansen voor Golfstart en Open Golfdagen

Niet alleen in de baan is het deze dagen overvol, ook de drivingranges worden druk bezocht. En wie om zich heen kijkt ziet daar veel beginnende golfers, die staan te trappelen om les te kunnen nemen. Om hun baanpermissie te halen en daarna handicap 54. Een mooie kans voor clubs en banen.

Gelukkig vindt een groot deel van de nieuwe golfers zijn weg naar het Golfstart-platform. Er wordt druk vooruit geboekt en de vraag overstijgt op dit moment het aanbod!

Plan vooruit

Voor golfclubs en -banen is dit het moment om in actie te komen. Plaats je aanbod op het Golfstart-platform! Begin maart hebben 29 golfclubs gezamenlijk 96 Golfstart-lespakketten op het platform staan. Van de 43 lespakketten die deze maand starten, zijn er 14 volledig volgeboekt en bij de meeste nog maar een paar plekken beschikbaar.

Golfstart locaties google maps
Golfstart locaties per 2 maart 2021

Golf Academy Stippelberg, Golfbaan Landgoed Welderen, Golfbaan Spaarnwoude, Golfbaan Delfland en Golfclub Zwolle zijn je al voorgegaan met vooruitplannen. Welderen heeft zelfs tot september elke maand een lespakket ingepland. De startende golfer kijkt vooruit en is ook geïnteresseerd in lespakketten die pas over twee of drie maanden van start gaan. Op Golfbaan Spaarnwoude is bijvoorbeeld het Golfstart-lespakket dat van start gaat op 1 mei, al helemaal volgeboekt! Nog belangrijker dan de beschikbare data is namelijk de nabijheid van de golfclub of -baan waar de Golfstart-lessen aangeboden worden, zo is gebleken uit de eerder gehouden Golfstart-enquête. Spreid je lespakketten dus uit over de komende maanden. Ook is het aan te raden de lessen zelf te spreiden over avonden én weekenddagen.

En vergeet niet je Golfstart-lespakketten lokaal te promoten. Denk aan je eigen website en socialmediakanalen, maar bijvoorbeeld ook aan paid advertising (Facebook advertising of Adwords) of een advertentie in de regionale krant.

Open Golfdagen, coronaproof!

Minstens zo belangrijk als het aanbieden van Golfstart-lespakketten is het organiseren van een of meerdere Open Golfdagen. Op dit moment hebben 9 golfclubs gezamenlijk 57 Open Golfdagen op het platform staan. Ook in deze tijd, waarin de golfbanen en drivingranges enorme drukte kennen, is het van belang toch Open Golfdagen te blijven organiseren. Dit kan zeker coronaproof, door bijvoorbeeld je Open Golfdag in meerdere blokken op te splitsen en daardoor de mensen verspreid over de dag te ontvangen. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elke maand een kennismakingsles van twee uur in te plannen.

Open Golfdagen locaties 2 maart 2021
Open Golfdagen locaties per 2 maart 2021

En wat voor Golfstart geldt, geldt zeker ook voor de Open Golfdagen: lokale promotie is belangrijk. Voor de Open Golfdagen begint die lokale promotie bij je eigen leden. Moedig ze aan een vriend, vriendin of familielid mee te nemen. Zo  wordt de drempel voor mensen zich in te schrijven nog kleiner. Lees hier meer over het plaatsen van jouw aanbod op www.opengolfdag.nl.

Waar wacht je op?

Open Golfdagen zijn laagdrempelig, coronaproof te organiseren en cruciaal voor een gezonde groei van de sport en jouw ledenbestand. Plan nu je aanbod vooruit en doe er je voordeel mee!