Terug naar Nieuwsoverzicht

Golffeest voor jeugd op The Dutch

30 augustus 2021

De eerste editie van de B-NL Challenge Trophy was een geslaagd golffeest met activiteiten voor jong en oud, een spannend topgolftoernooi en leerzame NGF-bijeenkomsten met als onderwerpen ledenbehoud en duurzaam beheer.

De B-NL Challenge Trophy trok een kleine 800 bezoekers, onder wie veel jeugd. Kinderen tot en met 17 jaar hadden gratis toegang tot het evenement dat de NGF organiseerde en waarvan Joost Luiten een enthousiaste ambassadeur was. 

Toeschouwers konden niet alleen kijken naar topgolf van Nederlandse en internationale Challenge Tour-spelers, ze konden ook zelf in actie komen. Zo waren er voor golfende en niet-golfende kinderen golfchallenges in het GOLF RAAK!-Funpark, met leuke prijzen. Daarnaast kon iedereen terecht bij De Golf Academie voor een gratis advies of les van PGA Holland-professionals. Als klap op de vuurpijl konden kinderen ook nog kennismaken met Nederlands beste golfer. Joost Luiten, de toernooiambassadeur, was de hele week aanwezig en nam ruim de tijd voor een handtekening, praatje, challenge of lesje. 

“Een belangrijk doel van de B-NL Challenge en het Big Green Egg Open is om jeugd te enthousiasmeren voor golf. Daar slagen de twee evenementen heel goed in."

NGF-directeur Jeroen Stevens: “Een belangrijk doel van de B-NL Challenge en het Big Green Egg Open is om jeugd te enthousiasmeren voor golf. Daar slagen de twee evenementen heel goed in. Daarnaast bieden we jonge clubtalenten via de Players Experiences een unieke en leerzame ervaring aan waarbij ze twee dagen deelnemen aan een toernooi op hoog Europees niveau. Bovendien kunnen we door de organisatie van de twee toernooien wildcards uitwisselen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze grootste nationale talenten ervaring kunnen opdoen in buitenlandse toernooien van de Challenge Tour en Ladies European Tour. We zijn daarom erg blij dat de eerste editie van de B-NL Challenge en het Big Green Egg Open dit jaar konden doorgaan en kijken uit naar de volgende edities!”

Publiciteit

GOLF.NL zorgde voor publiciteit via de website (60.000 volgers), de app GOLF.NL (meer dan 296.000 downloads), Instagram en andere socialmediakanalen. Hierdoor kwam het evenement onder de aandacht van een veelvoud aan golfers en niet-golfers. Podje Golf verzorgde in de week van het evenement een podcast met als gast toernooiambassadeur Joost Luiten. De Players Experience, die de deelname van clubtalenten mogelijk maakt, leverde ook in regionale media publiciteit voor golf op. De formule van de Players Experience houdt in dat jonge clubtalenten in ronde 3 en 4 gekoppeld worden aan de tourspelers. De professionals spelen hun eigen bal voor hun toernooiscore maar in de Players Experience is er sprake van een teamscore. Als de jonge amateurs een betere netto score maken dan de pro’s, dan telt die score als teamscore. De winnende score werd geleverd door het team van de 15-jarige Thomas Boer van Golfclub Amelisweerd.

Bijeenkomsten

De NGF organiseerde twee bijeenkomsten waarbij de deelnemers ook een toegangsbewijs voor het toernooi kregen. Op zaterdag werd de workshop ‘Duurzaam beginnen met golf’ gehouden. Deze interactieve workshop in het clubhuis van The Dutch ging over ledenwerving en -behoud in deze periode waarin de banen behoorlijk vol zijn omdat golf populair is: hoe houden we in deze tijden golf aantrekkelijk en open voor nieuwkomers? Op de eerste dag van de B-NL Challenge Trophy was er een bijeenkomst voor clubs die het GEO-duurzaamheidstraject bewandelen. Bij deze bijeenkomst waren er inspirerende gastsprekers van golfbanen die grote stappen hebben gezet op het gebied van natuurontwikkeling. De presentaties en video-opnames van de GEO-bijeenkomst zijn hier te vinden.

Opvallende feiten & cijfers

 • 95 In de week van de Challenge Trophy zijn 95 vrijwilligers van clubs uit het hele land in actie gekomen. Ze hielpen als host, marshall, recorder, scorer, caddie of bij de op- en afbouw van het toernooi. Dank voor jullie hulp!
 • 404 De Golf Academie verzorgde 404 lessen. 400+ swings, van volwassenen en kinderen, werden dus weer net een stukje beter dankzij de lessen van PGA Holland-professionals. Het betrof voornamelijk putt- en swinglessen. De PGA-pro’s gaven als zogeheten Flightmasters ook uitleg in de baan aan bezoekers.
 • 100 Ongeveer 100 kinderen deden mee aan verschillende golfchallenges in het GOLF RAAK!-Funpark.
 • 30 In de Players Experience op zaterdag en zondag speelden 30 jonge golftalenten mee.
 • 12 De 12-jarige Philip van Oosten was de jongste jeugdspeler in de Players Experience. Hij heeft handicap 1,1!
 • 12 GOLF.NL produceerde 12 video’s voorafgaand en tijdens het evenement.
 • 156 Het veld bestond uit 156 spelers. 78 van hen hadden (een door de NGF geleverde) caddie. Precies 50%!
 • 10 Nederlanders startten in het toernooi, van wie twee amateurs.
 • 3 Drie van de tien Nederlanders haalden de cut, van wie één amateur (Kiet van der Weele).
 • 17 Daan Huizing en amateur Kiet van der Weele waren met een gedeelde 17de plaats de beste Nederlanders in de editie van 2021.
 • 4860 Callaway stelde 4860 rangeballen beschikbaar voor de pro’s, pro-am deelnemers en jeugdtalenten.
 • 11 De Challenge Tour was voor de B-NL Challenge van 2021 elf jaar afwezig in Nederland. Het golftoernooi is een samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse Federatie. Volgend jaar is België aan de beurt en dan komt het toernooi in 2023 weer terug naar Nederland.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.