Terug naar Nieuwsoverzicht

Het WHS in 2 minuten uitgelegd

28 januari 2021

Veel golfers weten al dat op 1 maart het Wereld Handicap Systeem wordt ingevoerd. Maar het is belangrijk dat elke club ervoor zorgt dat ál hun leden op de hoogte zijn. Gebruik daarvoor de GOLF.NL-video "Hoe werkt het Wereld Handicap Systeem?"

Over een maand (1 maart 2021) wordt het Wereld Handicap Systeem ingevoerd. De handicapcommissies van alle clubs zijn druk bezig om de transitie van EGA- naar WHS-handicaps in goede banen te leiden.

Veel golfers weten al het een en ander over het WHS en ze weten bij vragen ook hun handicapcommissie te vinden. Golfers kunnen immers al sinds begin januari zien wat hun te verwachten WHS-handicap wordt. Dat kan in de app GOLF.NL en clubsoftware.

Maar het is goed als álle leden van je club weten wat er gaat gebeuren, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Dit geeft ze ook de kans om vragen te stellen aan de handicapcommissie van hun club.

GOLF.NL heeft een video gemaakt waarin in 2 minuten wordt uitgelegd wat het WHS voor golfers betekent. Clubs kunnen deze video gebruiken om al hun leden op het nieuwe handicapsysteem te wijzen. De video is hieronder te bekijken. De directe link naar het filmpje is youtu.be/0ss8zqg2GBo en desgewenst kan het videobestand hier gedownload worden voor gebruik op de clubwebsite, het eigen YouTube-kanaal of social media.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Plaats bij de video een link naar de plaats waar het WHS wordt uitgelegd op de website van je club, of verwijs naar de informatie op golf.nl/whs.

Het boekje "wereldwijd eerlijk samen golfen"

Veel clubs hebben voor hun leden het harmonicaboekje "Wereld Handicap Systeem - wereldwijd eerlijk samen golfen" besteld. In deze handige leporello wordt het WHS heel kort en duidelijk samengevat. Het boekje is te bestellen op golfboeken.nl. Clubs die grote aantallen bestellen, krijgen korting. Neem hiervoor contact op met Kitty Bakker.

Wereld Handicap Systeem leporello golfboeken NGF

WHS-communicatiemateriaal

Op ngf.nl/whs zijn verschillende communicatieteksten te vinden. Die kunnen gebruikt worden om het WHS op de clubwebsite of in nieuwsbrieven uit te leggen. Op ngf.nl/whs staat ook een PowerPoint-presentatie. Deze presentatie leent zich goed voor een digitale clubbijeenkomst waarin het WHS wordt uitgelegd aan de leden.