Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubnieuws januari: "golf op maat aanbieden"

10 januari 2021

Banen en clubs in het nieuws: januari 2021. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom.

Schade beperkt

In het magazine Rabo & Co vertelt de horeca-uitbater van G&CC Liemeer hoe ze er het beste van hebben gemaakt in 2020. Klik hier (pagina 24 en verder).

"Drukte op de golfbanen in Heemskerk en Spaarnwoude"

De IJmuider Courant bericht over drukte op Noord-Hollandse golfbanen in januari. "Ik ben ook een coronagolfer’’, zegt een vrouw in het artikel dat alleen met een inlogcode volledig is te lezen.

"Jonger publiek eist maatwerk"

In het Brabants Dagblad staat een portret van Hans Schaap van Hollandsche Greenkeeping Maatschappij, die in 2018 dochterbedrijf Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij oprichtte en nu niet alleen meer banen onderhoudt maar ook exploiteert. Waaronder Golfpark Loonsche Duynen, voorheen Efteling Golfpark. "We gaan golf op maat aanbieden”, zegt Joris Slooten, operationeel directeur van HGM en HGE. "Jonger publiek - dertigers, veertigers - (...) eist maatwerk. Dus kiezen we voor een gedifferentieerd lidmaatschap. Dat is eerlijker.”

Leadingcourses haalt 2,5 miljoen euro groeikapitaal op

Alle banen hebben te maken met Leadingcourses. Het boeking- en reviewplatform voor golfers heeft extra kapitaal verzameld en gaat inzetten "op verdere digitalisering". "“We zitten in een digitale transitie”, zegt CEO Ruben Meiland in een artikel van Business Insider. "Door de toenemende interesse voor golfen onder jongeren en de coronapandemie die online reserveren noodzakelijk maakt, gaat het nu sneller met digitalisering." Lees meer: businessinsider.nl.

Hotelkamers op de baan in Weesp

WeesperNieuws meldt dat de eigenaars van Golfbaan Weesp plannen hebben om 20 "golflodges" op het terrein te bouwen. “Eigenlijk zijn het hotelkamers van circa 23 vierkante meter.”

Nog geen beslissing over uitbreiding The Duke

Aanpassingen die golfbaan The Duke wil uitvoeren, stuiten op weerstand. Dtvnieuws.nl en bd.nl berichten hierover.

In de loop van de maand volgt hier meer nieuws. Inzendingen voor deze rubriek zijn welkom: stuur een mail.