Terug naar Nieuwsoverzicht

Uitkijken naar de Challenge Trophy op The Dutch

7 juli 2021

De Big Green Egg Open ligt nog maar net achter ons of we kunnen alweer uitkijken naar het volgende toernooi: de B-NL Challenge op The Dutch (26-29 augustus). Het toernooi maakt deel uit van de Challenge Tour en wordt georganiseerd door de NGF en Golf Team Holland in samenwerking met de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

Jeugdige golftalenten

Net als op het Big Green Egg Open wordt de B-NL Challenge ook gecombineerd met een teamevent waarvoor jeugdspelers worden uitgenodigd. Op de Rosendaelsche bleek de Players Experience, waarbij veel jonge talenten meespeelden in de finalerondes van het toernooi, een groot succes.

Dit heeft NGF-directeur Jeroen Stevens alleen maar gesterkt in de opvatting dat bij deze opzet het mes aan twee kanten snijdt. "We hebben de ambitie om beide toernooien voor langere tijd te organiseren. In Arnhem heb ik van de internationale speelsters alleen maar lof over dit concept gehoord."

Nederlanders

Op de Challenge Tour vinden we dit seizoen een aantal Nederlanders terug. Daan Huizing won recent nog de Irish Challenge en maakt daardoor veel kans op promotie naar de European Tour. Ook Robbie van West heeft een speelkaart voor de Challenge Tour. Daarnaast kunnen jonge Nederlandse professionals dankzij invitaties ervaring opdoen op dit niveau.

Kaartverkoop

De verwachting is dat de B-NL Challenge toegankelijk wordt voor publiek en om die reden worden er ook leuke side-events voor het publiek georganiseerd. Breng jouw leden op de hoogte van de mogelijkheid om nu al toegangskaarten te kopen voor dit mooie evenement op The Dutch! Tickets kunnen gekocht worden via deze link.

Vrijwilligers gezocht!

De NGF heeft hulp nodig van vrijwilligers die tijdens het evenement taken op zich willen nemen. Zo wordt er o.a. gezocht naar recorders, hosts/hostesses en marshals, maar ook naar mensen die helpen bij ticketing, op de drivingrange of bij vrijwilligersservices en catering. Op het aanmeldformulier kun je hiervoor je voorkeur aangeven (en door op de 'i' te klikken bij voorkeuren lees je meer informatie over de verschillende functies). 

>> Meld je hier aan als vrijwilliger voor de B-NL Challenge Trophy