Terug naar Nieuwsoverzicht

Groen licht voor bezoekers bij Big Green Egg Open

23 juni 2021

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn toeschouwers nu toch toegestaan bij het Big Green Egg Open, een toptoernooi van de Ladies European Tour, zij het in beperkte aantallen. Per dag mogen maximaal 500 mensen komen kijken.

Informeer jouw leden over de ticketverkoop

Breng jouw leden op de hoogte van de mogelijkheid om dit mooie evenement op de Rosendaelsche Golfclub bij te wonen. Het toernooi vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli. Plaats een banner op de website of in de nieuwsbrief van jouw golfclub of -baan en/of doe een oproep op social media. Gebruik daarvoor deze visuals die je eenvoudig kunt downloaden door op de link te klikken en met je rechtermuisknop de visual op te slaan.

Je kunt achter een banner of social post deze directe link naar de ticketverkoop plaatsen zodat jouw leden direct kaartjes kunnen kopen. Zoals gezegd is er vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Parkeren

Met een toegangsbewijs kunnen bezoekers gratis parkeren en ontvangen ze een lunchpakket. Bezoekers parkeren bij Sportcentrum Papendal waarvandaan ze per pendelbus in ruim 10 minuten naar de Rosendaelsche Golfclub worden gebracht.

Bezoekers zullen zich uiteraard moeten houden aan de meest recente coronarichtlijnen van het RIVM, met de volgende basisregels: "Was vaak en goed uw handen. Houd 1,5 meter afstand van anderen. Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen."

Geen side-events

Vanwege de nog steeds geldende veiligheidsrichtlijnen zijn er geen promodorp en side-events. Zo zijn er geen golflessen van De Golf Academie of GOLF RAAK!-activiteiten, is er geen culinaire Big Green Egg-beleving en geen publieksterras. Er is wel een eenvoudige publiekscatering.

Impuls voor het toernooi

Wessel Buddingh’ van Big Green Egg is als trotse titelsponsor ontzettend blij dat er toch een beperkt aantal mensen naar het toernooi kan komen. “Het is een impuls voor de speelsters, vrijwilligers en de Rosendaelsche Golfclub. Natuurlijk vinden wij het jammer dat we onze kookkunsten niet kunnen vertonen en dat we het dit jaar in een eenvoudige opzet zonder de culinaire invulling van Big Green Egg moeten doen, maar dat maken we in 2022 meer dan goed. Daar doen we alles aan!”

Topgolf als trekpleister

De organisatie van het evenement is in handen van de NGF die ook blij is dat publiek welkom is. Directeur Jeroen Stevens: “We organiseren dit toernooi met name om vrouwengolf te promoten. Dan is de aanwezigheid van publiek natuurlijk een enorme toevoeging. Ook al is het in bescheiden vorm, met topgolf als ‘enige’ trekpleister, we kunnen nu iedere enthousiaste golfliefhebber vrouwengolf laten zien en dan vooral hoe waanzinnig goed deze golfsters zijn. Daar zijn we blij mee.”